Zemestrīce Itālijā pārbīdījusi zemi par 70 centimetriem (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas reģionā, kuru svētdien satricināja 6,5 magnitūdu zemestrīce, zeme pavirzījusies par 70 centimetriem, otrdien paziņoja Itālijas zinātnieki.

Satelītuzņēmumi rāda, ka svētdienas pazemes grūdiens pārveidojis ainavu vairāk nekā 130 kvadrātkilometrus lielā platībā, paziņoja Itālijas Nacionālā zinātniskā padome.

Vislielākās pārmaiņas notikušas Kastelučijo reģionā pie Norčijas pilsētiņas, kas atrodas tikai sešu kilometru attālumā no epicentra. Šajā vietā zeme pacelta uz augšu vai iegrimusi pa 70 centimetriem.

Zemestrīce notikusi ļoti nelielā dziļumā. Pēc tās sekojuši vairāk nekā 1100 pēcgrūdieni, no kuriem 19 grūdieni bijuši starp četrām un piecām magnitūdām un 240 starp trim un četrām magnitūdām.

Svētdien Umbrijas un Markes reģionu Itālijas vidienē satricināja 6,5 magnitūdu zemestrīce, atstājot bez pajumtes tūkstošiem cilvēku. Tā bija spēcīgākā zemestrīce, kas skārusi Itāliju kopš 1980.gada.

Zemestrīce saudzēja cilvēku dzīvības, bet nodarīja plašus postījumus ēkām un infrastruktūrai.

Reģiona iedzīvotājiem vēl svaigā atmiņā ir 24.augusta zemestrīce, kurā dzīvību zaudēja gandrīz 300 cilvēku.

Itālijas premjerministrs Maeto Renci pēc pēdējām zemestrīcēm solījis tūlītēju palīdzību bez pajumtes palikušajiem cilvēkiem.

Vienlaikus varasiestādēm jādomā arī par vēstures pieminekļu glābšanu.

Sagruvušas daudzas vēsturiskas celtnes, tostarp XIV gadsimtā celtā Svētā Benedikta bazilika Norčijā.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu