Nākamnedēļ LNMM izskanēs Janim Rozentālam veltīts koncerts (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

9.novembrī plkst.19 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) galvenajā ēkā notiks koncerts «Janis Rozentāls. Laikmets. Ellija. Mūzika», informēja LNMM pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Koncertā uzstāsies operdziedātāja Ieva Parša un pianiste Herta Hansena, kuru sniegumu papildinās muzikologa, mūzikas žurnālista, Latvijas Radio 3 «Klasika» vadītāja un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) galvenā redaktora Oresta Silabrieža komentāri par mūzikas un mākslas saitēm.

«Koncerta galvenā tēma ir laikmets, kas tērpts romantisma, nacionālromantisma, simbolisma un jūgendstila drānās,» norādīja Sujunšalijeva.

Tāpat viņa pavēstīja, ka programmas saturs ietvers dažādas brīvi interpretējamas tēmas - gadalaiki, Ellijas Forseles balss, mīlestība, tapšanas sirdsšķīstums un brieduma rezignētais skaistums vakara gaitā savīsies vienotā rakstā.

Biļetes nopērkamas LNMM galvenās ēkas kasē.

Ar koncertu muzejs noslēdz latviešu glezniecības klasiķa un nacionālās mākslas pamatlicēja Rozentāla 150.jubilejas gada svinēšanas programmu.

Retrospekciju «Janis Rozentāls (1866-1916). Māksla un tehnika» divarpus mēnešu laikā no 13.augusta līdz 30.oktobrim LNMM apskatīja 57 000 cilvēku.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu