Valmieras teātrī top «Emmijas laime» Ķimeles režijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2. decembrī Valmieras teātra Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos iestudējums «Emmijas laime» Māras Ķimeles režijā. Tas tapis pēc izcilā vācu kinorežisora Rainera Vernera Fasbindera scenārija «Bailes saēd dvēseli» motīviem. Galvenajās lomās: Inese Ramute un Jānis Znotiņš.

Izrādes darbība risinās mūsdienu Berlīnē – Eiropas sirdī, kurā kā Bābelē saplūst visdažādāko tautību cilvēki, katrs ar savām vajadzībām un ieražām. Tur notiek liktenīgā vācietes Emmijas un jaunā marokāņa Ali satikšanās. «Vai laikā, kad zūd jebkādas robežas, Eiropa tuvojas savai bojāejai vai tomēr jaunām iespējām? Kas tādā gadījumā notiek ar katru indivīdu atsevišķi?» par topošo izrādi saka režisore Māra Ķimele.

Izrādes radošo komandu veido scenogrāfs Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa un komponists Emīls Zilberts.

Pārējās lomās: Elīna Vāne, Aigars Apinis, Dace Everss, Ināra Ieviņa, Rihards Jakovels, Eduards Johansons, Juris Laviņš, Mārtiņš Meiers, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Ģirts Rāviņš, Baiba Valante, Māra Vīgante.

Izrāde «Emmijas laime» arī 3., 6., 10. un 13.decembrī.

Biļetes var iegādāties Valmieras teātra kasē, visas «Biļešu paradise» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu