Barona ielas rekonstrukciju uzraudzījusī firma samaksu par darbu nesaņems (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter.com/vigants

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par dokumentu viltošanu Krišjāņa Barona ielas būvuzraudzībā aizdomās turētajam uzņēmumam SIA «Bild» Rīgas domes Satiksmes departaments par pakalpojumiem nemaksās.

Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins aģentūru LETA informēja, ka šī gada būvniecības sezona ir noslēgusies, līdz ar to ir pabeigti darbi visos objektos, kuros Satiksmes departaments bija veicis būvuzraudzības pasūtījumu. Savukārt aktuālajos būvuzraudzības iepirkumos, kuros tiek veikta piedāvājumu izvērtēšana, lietā iesaistītais uzņēmums nepiedalās nevienā no iepirkumiem.

Viņš uzsvēra, ka patlaban departaments iekšējo izmeklēšanu veikt nevar, jo visus dokumentus, kas saistīti ar Krišjāņa Barona ielas remontdarbiem, KNAB no departamenta ir izņēmis. Satiksmes departaments veiks iekšējo izmeklēšanu pēc tam, kad KNAB dokumentāciju būs atdevis, bet līdz izmeklēšanas beigām uzņēmumam, kas veica būvuzraudzību Krišjāņa Barona ielā, samaksa par pakalpojumu netiks veikta.

Jakrins norādīja, ka objektā būvuzraudzība notiek trīspusēji, jo to veic gan būvuzraugs, gan būvdarbu vadītājs, gan arī pasūtītāja pārstāvis, kas ir Satiksmes departamenta speciālists, sertificēts inženieris un būvuzraugs. Viņš arī piebilda, ka līdz 2015.gadam, kad tika veiktas izmaiņas būvniecību regulējošos normatīvajos aktos, būvuzraudzību būvobjektos veica tikai un vienīgi Satiksmes departamenta speciālisti.

Jau ziņots, ka Rīgas dome par Krišjāņa Barona ielas rekonstrukcijas darbu būvuzraudzību 2015.gadā slēgusi līgumu ar SIA «Bild», kas iepriekš piederēja 2016.gada vasarā kukuļošanas lietā aizturētajam Satiksmes departamenta darbonim Uģim Brožam, 30.oktobrī vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

Pēc raidījuma rīcībā esošās informācijas, ar Barona ielas rekonstrukcijas darbiem saistītajā kriminālprocesā KNAB ir aizdomas par viltotiem būvuzraudzības dokumentiem. Saskaņā ar šiem dokumentiem Barona ielā notiekošos darbus uzraudzījusi persona, kura faktiski no rīta līdz vakaram strādājusi Salaspils novada domē.

Būvdarbus Barona ielā organizējis tas pats Rīgas domes Satiksmes departamenta darbonis Broža, kuru KNAB vasarā aizturēja kriminālprocesā par iespējamām nelikumībām departamenta organizētos iepirkumos. Viņam bijusi iespēja izvēlēties uzņēmumu, kas veiks Barona ielas būvdarbu uzraudzību. Broža izvēlējies firmu «Bild», kura iepriekš piederējusi viņam pašam. Ar šo uzņēmumu dome Brožas personā noslēgusi līgumu, kas nav paredzējis stingru kārtību, kā pašvaldība saņem atskaites par būvdarbu gaitu. Līgumā esot bijušas tikai vispārīgas frāzes, ka uzraudzība jāveic.

SIA «Bild» no savas puses par tiešo būvniecības uzraugu norīkojusi Andreju Kiseļevu-Podgorniju, ar kuru Broža esot sen pazīstams un iepriekš strādājis kopā. Kiseļevs-Podgornijs gan no rīta līdz vakaram strādājis Salaspils novada domē. «Nekā personīga» viņš apgalvoja, ka veicis Barona ielas būvdarbu apsekošanu «vienu, divas reizes nedēļā», aizbraucot uz turieni pēc darba laika. «Izstaigāju un ne ar vienu nekontaktēju. Skatījos, kā tur notiek darbi. (..) Man jau nevienam nav jāatskaitās, kad es esmu atbraucis,» raidījumam sacīja oficiālais Barona ielas darbu galvenais būvuzraugs.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu