Populārākie veidi, kā Latvijas iedzīvotāji izvairās no saslimšanas ar gripu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, Latvijas iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem salīdzinoši visbiežāk norādījuši, ka biežāk mazgā rokas un vēdina telpas (37%), ir iegādājušies sezonai atbilstošu apģērbu un apavus (36%), kā arī lieto augu valsts produktus imunitātes stiprināšanai (32%) un lieto vitamīnus un uztura bagātinātājus (31%). To atklāj novembra sākumā veiktais pētījums.*

Salīdzinoši retāk iedzīvotāji norādījuši, ka, lai izvairītos no saslimšanas ar gripu, viņi izvairās no publisku pasākumu apmeklēšanas (11%), apmeklē pirti, izmanto kontrastdušu vai kā citādi norūda savu organismu (turpina peldsezonu, rūdās istabas temperatūrā) (10%), ir vakcinējušies vai plāno vakcinēties (2%), kā arī nodarbojas ar sportu (1%).

Ceturtā daļa (25%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka nekādas preventīvas darbības neveic, lai izvairītos no saslimšanas ar gripu.

1% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi uz šo jautājumu.

* Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2016. gada 1. līdz 3. novembrim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 850 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu