Pirmo reizi uz Latvijas teātra skatuves - Šarlotes Brontē «Džeina Eira»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

15.decembrī vērsies Valmieras teātra Lielās zāles priekškars angļu klasiķes Šarlotes Brontē pasaulslavenā romāna «Džeina Eira» iestudējumam. Izrādes režisors ir Reinis Suhanovs, galvenajās lomās – Inga Apine (Džeina Eira) un Ivo Martinsons (misters Ročesters). 

«Izrāde ir mākslinieciski psiholoģisks pētījums par cilvēka jūtu dabu. Stāsta uzsvaru esmu licis uz divu - Džeinas Eiras un mistera Ročestera - dzīves apbrāztu un cilvēcisko attiecību siltuma pieviltu cilvēku neprātīgajām alkām un bailēm vienam no otra. Pasaulē gandrīz nav nekā spēcīgāka, kā šīs divas stihijas: bailes un pievilkšanās. Džeina Eira un Ročesters ir katrā no mums. Respektējot rakstnieces romāna gotiskā stila iezīmes, izrādē nozīmīgu vietu ieņems cilvēka kompleksu, atmiņu, ilgu, zemapziņas un sapņu pasaule,» par topošo izrādi stāsta režisors Reinis Suhanovs.

Angļu rakstniece Virdžīnija Vulfa: «Ir jāpieņem fakts, ka šo labo romānu ir sarakstījusi sieviete, kurai bija vienīgi tik daudz dzīves pieredzes, cik iespējams gūt sava tēva – garīdznieka mājā. Sieviete, kura to sarakstījusi šīs mājas dzīvojamā istabā, ir bijusi tik nabadzīga, ka vienā reizē varējusi atļauties pirkt tikai dažas papīra loksnes, uz kurām rakstīt «Džeinu Eiru».»

Izrādes radošajā komandā arī scenogrāfe Evija Pintāne, kostīmu mākslinieki MAREUNROL’S, komponists Jēkabs Nīmanis un gaismu mākslinieks Kevins Vins-Džonss (Lielbritānija).

Pārējās lomās: Rūta Dišlere, Januss Johansons, Agris Māsēns, Māra Mennika, Kārlis Neimanis, Skaidrīte Putniņa, Agnese Rutkēviča, Madara Rutkēviča, Krišjānis Salmiņš, Megija Dzene, Anete Kalniņa.

«Džeina Eira» arī 16., 17. un 18.decembrī. Biļetes var iegādāties VDT kasē, citās «Biļešu paradīze» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu