Ļoti pieprasīts frizieris! Viņš strādā bez šķērēm (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Kāds indiešu friziermeistars izpelnījies lielu mediju un soctīklu lietotāju interesi, internetā ievietojot video, kurā redzama viņa neparastā matu griešanas tehnika. Viens no viņa meistarstiķiem ir apgriešana, matus vajadzīgajā garumā nodedzinot ar sveci. Un klientu radošajam kungam netrūkst, raksta «Caters News».

28 gadus vecais Dašmarats Kumars tagad esot vispieprasītākais frizieris savā dzimtajā Gulbargas ciematā Indijas dienvidos.

Frizieris stāsta, ka matu dedzināšana, protams, atstājot tam raksturīgo smaržu, tāpēc viņš klientu matus pēc šīs procedūras rūpīgi izmazgā. Taču, neskatoties uz šo nelielo trūkumu, apdedzināšana matiem esot ļoti veselīga.

Vairums Kumara klientu ir vīrieši. Pieprasījums pēc neparastā pakalpojuma esot tik liels, ka frizieris knapi tiekot galā - klienti esot ne tikai no Gulbargas, bet arī vairākām vietējām pilsētām.

Frizieris stāsta, ka par jancīgo matu griešanas veidu iedomājies gluži nejauši pirms pieciem gadiem. «Mūsu ciematā elektrība pazuda bieži, un bijām pieraduši strādāt tumsā. Kādu vakaru, kamēr griezu matus kādam klientam, elektrība atkal pazuda un man griezumu nācās pabeigt sveces gaismā. Skatījos uz liesmu, un tas mani iedvesmoja padomāt par jaunām matu griešanas tehnikām.»

Kumars gan nekautrējas atzīt, ka matu dedzināšana vairāk domāta kā reklāmas triks. «Es gribēju eksperimentēt ar matu griešanas metodēm, lai savam salonam piesaistītu vairāk cilvēku,» viņš atzīst.

Frizieris atzīst, ka sākumā viņam trūcis pieredzes matu dedzināšanā, taču uzticamākie klienti ļāvušies eksperimentiem. «Man bija virkne regulāru klientu, tāpēc, kad viņiem izstāstīju par eksperimentu, visi uzreiz bija ar mieru. Viņi man uzticēja savus matus. Pārsteidzošā kārtā viss izdevās labi. Un kopš tā laika viss gājis tikai uz augšu.»

Ņemot vērā lielo pieprasījumu, frizieris gadu gaitā cēlis pakalpojuma cenu - sākumā viņš prasījis vien apmēram 20 eiro centus, taču tagad šāda frizēšanās klientiem izmaksā jau vairāk nekā vienu eiro.

«Visi frizieri matus griež ar šķērēm, tāpēc jautrību tikt pie matu griezuma ar sveces liesmu nepārspēj nekas. Sākumā pret šo ideju biju nedaudz piesardzīgs, taču šim frizierim ir maģiskas rokas. Pie parasta friziera es vairs neiešu nekad,» stāsta kāds apmierināts Kumara klients.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu