Tā vietiņa, kur visi iet kājām! Smalkākās dāmu un kungu istabas Latvijā (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par godu Starptautiskajai tualetes dienai, Villeroy&Boch kopā ar Gustavsberg un nozares ekspertiem jau otro gadu izveidojis Latvijā gaumīgāko publisko dāmu un kungu istabu topu. Kā labākais tualetes projekts Latvijā tika atzīts SPA centrs Atpūtas ielā Cēsu rajonā, kam seko Rušonas muiža Aglonā (2. vieta) un mājas restorāns un beķereja «Prospekts 55» Jūrmalā (3. vieta). Kā energoefektīvākais projekts tika atzīta Latvijas Nacionālā bibliotēka.

4. vietu ieņem kafejnīca «A.L.L. Cappuccino» Blaumaņa ielā Rīgā, 5. vietu – restorāns «Elements» Rīgā, 6. vietu – starptautiskā skola «International School Exupery» Piņķos, 7. vietu – «The Key» un «Sky Garden» birojs Jūrmalā, 8. vietu – mākslas kafejnīca «Kolekcionārs» Rīgā, 9. vietu – «Gemoss» kafijas studija Rīga un topu noslēdz SIA «Aukstuma serviss» birojs.

Topa veidošanā varēja piedalīties ikviens, iesakot labākos sabiedrisko tualešu projektus Latvijā trīs kategorijās – sabiedriskās vietas (restorāni, viesnīcas, kafejnīcas, tirdzniecības vietas u.tml.), sociālās nozīmes ēkas (skolas, slimnīcas, bibliotēkas, muzeji, koncertzāles), kā arī biroji un industriālās celtnes. Atsevišķi nominācijai varēja pieteikt energoefektīvas tualetes piemērus. Visvairāk tika pieteikti projekti sabiedrisko vietu kategorijā. Speciāli izveidota žūrija izvēlējās 10 labākās.

Atšķirībā no pērnā gada, šogad topā varēja pieteikt tikai jaunus projektus, kas īstenoti laika posmā no 2014. gada 1. janvāra līdz 2016.gada 30. septembrim.

Projekta žūrijā bija interjera un dizaina eksperti - interjera dizainere, gaumīgsdizains.lv Ilze Brante, arhitekte, dizainere, Latvijas Dizaineru Savienības biedre, koncepcija.lv studija vadītāja Natālija Mitina, dizainere-mēbeļu projektētāja, dipl. arhitekte, abvirtuves.lv filiāles direktore Lolita Jumiķe, SIA «SPOT Arhitekti» Kārlis Narkevičs, «Latvenergo» energoefektivitātes centra speciālisti Andris Spidāns un Biruta Ģine, kā arī citi, tostarp, starptautiski interjera eksperti.

Pērn kā labākais tualetes projekts Latvijā tika atzīts restorāns «VillAmor» Rīgā, kam sekoja Liepupes muiža (2. vieta) un Mālpils muiža (3. vieta).

Pēc ANO iniciatīvas 19.novembrī visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā Tualetes diena (World Toilet Day), kuras sociālais mērķis ir pievērst uzmanību cilvēku antisanitārajiem dzīves apstākļiem pasaulē, it īpaši nabadzīgo valstu reģionos. Latvijā Tualetes diena tiek veltīta, lai aktualizētu tualešu lomu sabiedrisko ēku mūsdienīgā interjerā.

Publisko dāmu un kungu istabu topa veidošanas mērķis ir sekmēt vairāk interjera ziņā gaumīgu un funkcionālu tualešu veidošanos Latvijā, parādot labierīcību lomu mūsdienu interjerā. Tāpat svarīgs kritērijs ir ergonomiskas santehnikas izvēle, kas ļauj racionāli izmantot ūdeni. Tas mūsdienu interjera pasaulē kļūst par neatņemamu vannasistabas sastāvdaļu – ne tikai domāt par interjeru, bet arī pievērst uzmanību atbildīgai attieksmei pret dabas resursiem.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu