Foto: Pašmāju slavenību greznie tērpi Streiča jubilejas koncertā (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

2.decembrī kinoteātrī «Splendid Palace» notika kinorežisora Jāņa Streiča 80.jubilejas koncerts. Jubilejas svinību koncertu režiju veidoja Jāņa Streiča meita Viktorija un znots Kestutis Jakštas. Pasākumā piedalījās vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, tāpēc fotogalerijā esam apkopojuši, kā uz koncertu devās latviešu dāmas.

Koncertā piedalījās aktieri Artūrs Skrastiņš, Rēzija Kalniņa, Ivars Kalniņš, Jānis Paukštello, Uldis Dumpis, Olga Dreģe, Agnese Zeltiņa,Aija Dzērve, Akvelīna Līvmane, Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš, Artis Robežnieks, Lidija Purpure, Baiba Indriksone, Varis Vētra, Andris Bērziņš, mūziķi IGO, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Ralfs Eilands, Laimas Muzykanti, Valters Frīdenbergs, Kristiāna Stirāne kā arī - Kauņas muzikālā teātra primadonna, jubilāra meita Viktorija Streiča ar saviem kolēģiem no Lietuvas.

Jānis Streičs ir personība, bez kuras grūti iedomājama Latvijas garīgā identitāte šodien. Un ne tikai tāpēc, ka liela daļa viņa radīto kinofilmu kļuvušas par latviešu kultūras zelta fondu, bet arī tādēļ, ka viņa dziļā Latvijas sajūta, patiesā un vienkāršā cilvēkmīlestība, plašais pasaules redzējums un skaidrā valoda ir nepārvērtējama vērtība mūsu tautas ceļos un likteņgriežos.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu