Grunckis: Dānija ir ļoti līdzīga komanda Norvēģijai (18)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Dānija florbola izlase ir ļoti līdzīga komanda Latvijas valstsvienības otrdienas pretiniecei Norvēģijai, uzskata valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis.

Latvijas izlase otrdien B apakšgrupas noslēdzošajā mačā nospēlēja neizšķirti 5:5 (3:1, 1:2, 1:2) ar Norvēģijas izlasi un trešdien astotdaļfinālā tiksies ar Dāniju. Vēl noslēdzošās trešdaļas laikā mājinieki atradās vadībā ar 5:3, bet noslēdzošajās minūtēs pārsvaru zaudēja.

«Bijām gatavi spēlēt un darboties ar pilnu atdevi. Zinājām pretinieku, bet pietrūka mazliet veiksmes - bija smagi jācīnās, lai gūtu vārtus, bet ļoti viegli tos zaudējām. Beigās varējām iemest tukšos vārtos, bet, kad tādā situācijā to neizdari, viss pavēršas pret tevi,» pēc mača pauda Grunckis. «Pirmajā trešdaļā mums bija vairāk metieni un tie bija precīzāki rāmī, bet turpinājumā nespējām spēlēt tik mērķtiecīgi. Rezultāts visu laiku bija ar mazu vārtu starpību, vajadzēja galotni aizvadīt aukstasinīgāk un neļaut pretiniekiem izpildīt metienus, bet netikām ar to galā.»

Pirms mēneša abas izlases tikās arī Vācijā notikušajā pārbaudes turnīrā, kur graujošu uzvaru ar 8:1 guva Latvija.

«Ļoti labi apzinājāmies, ka pirms mēneša norvēģiem nebija līderi. Ja ir pārsvars spēlē, nepieciešams to arī realizēt ar gūtajiem vārtiem - kad mačā abas reizes panācām divu vārtu handikapu, ļoti viegli atkal ielaidām vārtus. Jau šajā čempionātā pirms mūsu mača redzējām, kāds ir norvēģu spēks, un noteikti nebija tā, ka nenovērtējām viņus,» izteicās Latvijas izlases galvenais treneris.

Ar vienu punktu trīs spēlēs Latvija palika pēdējā - ceturtā - B apakšgrupā, tāpēc astotdaļfinālā tai būs jācīnās ar C apakšgrupas spēcīgāko vienību Dāniju. Tikmēr Norvēģija kā trešā labākā B apakšgrupas vienība astotdaļfinālā tiksies ar parocīgāko Slovākiju.

«Rīt jauna diena, jauna spēle. Komandai ir jāsaprot, kāpēc nonākam līdz situācijām, kad zaudējam vieglus vārus, bet nebūs tā, ka apstāsimies vai nesagatavosimies spēlei. Iesim laukumā un cīnīsimies par uzvaru. Dāņi ir ļoti līdzīgi norvēģiem, cenšas nodrošināt stabilu aizsardzību un darboties uz pretuzbrukumiem. Viņi rāda labu, pārliecinošu spēli, bet būsim gatavi pret viņiem izcīnīt uzvaru,» kaujiniecisks bija Grunckis.

Savukārt Norvēģijas izlases galvenais treneris Andrē Svēns sacīja, ka otrdien «Arēnā Rīga» bijusi fantastiska atmosfēra.

«Šī bija lieliska publika un smags pretinieks. Latvija pēdējos gados ir ļoti progresējusi, un mums gāja grūti. Mums bija smaga spēle vakar [pret Zviedriju] un tur atstājām daudz spēka. Saņēmāmies starp pirmo un otro trešdaļu. Protams, mums paveicās, bet tam nepieciešama arī meistarība,» uzskata speciālists.

Pasaules čempionāts sākās sestdien, kad Latvijas izlase vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 zaudēja astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet nākamajā mačā pēc neveiksmīgā sākuma ar 3:9 kapitulēja Čehijai.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojās pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās bija pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļuva ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkosies astotdaļfinālā.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu