ĀM rīcībā nav oficiālas informācijas par Vešņakova tālākajiem plāniem (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā joprojām nav oficiālas informācijas par pašreizējā Krievijas vēstnieka Aleksandra Vešņakova plāniem tuvākajā laikā noslēgt savu misiju Latvijā, aģentūrai LETA sacīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons.

Jansons sacīja, ka no Krievijas vēstniecības nav saņemta oficiāla informācija par to, ka Krievijas vēstnieks beigs darbu Latvijā. «Līdz ar to mēs šobrīd strādājam ar pašreizējo Krievijas vēstnieku. Ja mēs saņemsim šādu informāciju, tad varēsim arī kaut ko vairāk komentēt, taču līdz tam mums nav nekādu komentāru,» lakoniski izteicās Jansons.

Savukārt, kā aģentūrai LETA norādīja Krievijas vēstniecībā Rīgā, par jauno Krievijas vēstnieku Latvijā tiks iecelts Jevgenijs Lukjanovs, kurš patlaban ir Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks. Viņa kandidatūra ir saskaņota ar Latvijas ĀM saskaņā ar visām pieņemtajām procedūrām. Tagadējā vēstnieka Vešņakova pilnvaru beigu laiks un Lukjanova ierašanās laiks vēl tiek saskaņots.

Vešņakovs sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka patlaban visas procedūras, kas nepieciešamas jauna vēstnieka nosūtīšanai un iecelšanai, ir praktiski pabeigtas. «Izskatās, ka tuvākā mēneša, pusotra laikā es noslēgšu savu misiju Latvijā, novadīšu nepieciešamos protokolpasākumus ar oficiāliem pārstāvjiem, vēl paviesošos virknē pilsētu ar atvadu vizītēm. Un tad atstāšu šo valsti, kurā nostrādāju zīmīgu daļu savas dzīves,» skaidroja vēstnieks.

Vešņakovs apstiprināja, ka 2017.gada sākumā Latvijā būs jauns Krievijas vēstnieks. «Viņa vārds vairs netiek turēts noslēpumā, tas būs Jevgeņijs Lukjanovs,» norādīja Vešņakovs.

Kā ziņots, iespējams, Latvijas Ārlietu ministrijai nešķiet pievilcīga jaunā Krievijas vēstnieka kandidatūra, kas apgrūtina tā apstiprināšanu, iepriekš vēstīja laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze». Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, Latvijas Ārlietu ministrijai nav īpaši tīkams Vešņakova potenciālais pēctecis Lukjanovs, jo viņš ir īpaši tuvs personāžs Kremlim.

Ārlietu ministrija šādus no diplomātiskajiem kuluāriem pasprukušus mājienus un baumas oficiāli nekomentē.

Runas par Krievijas vēstnieka maiņu virmoja vasaras sākumā, komplektā ar iespējamā pēcteča vārdu. Tobrīd tas bija Krievijas Federācijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Jevgeņijs Lukjanovs. Nevis profesionāls diplomāts kā Vešņakovs, bet cilvēks no Krievijas prezidentam tuvām aprindām.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu