Pēc asiņainajiem notikumiem Berlīnē Merkele vēršas pie nācijas (739)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele pirmo reizi pēc vakardienas asiņainā notikuma Berlīnē uzrunājusi nāciju, vēsta «The Independent».

Merkele uzsvērusi - «mums jāpieņem, ka notikušais ir terorakts».

«Mēs neko nezinām skaidri, bet mums jāpieņem, ka tas bija terorakts,» tiešraidē sacīja kanclere. «Mums būs ļoti grūti pieņemt, ka šo asiņaino noziegumu pastrādājis cilvēks, kurš ieradās Vācijā, lūdzot patvērumu kā bēglis».

Viņa piebilda, ka «īpaši pretīgi» būtu, ja izrādītos, ka slepkava bijis patvēruma meklētājs, jo tas būtu apvainojums visiem tiem, kas no sirds palīdzējuši bēgļiem, kuriem patiesi nepieciešama aizsardzība.

Merkele arī norādīja, ka ļaudīm nevajadzētu baidīties turpināt savas ikdienas gaitas un atturēties no Ziemassvētku tirdziņu apmeklēšanas, kur viņi var tikties ar tuviniekiem un draugiem, ziņo LETA.

Arī iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs apstiprinājis, ka notikušais ir bijis «uzbrukums», un uzsvēris, ka nav pamata slēgt Vācijā tik populāros Ziemassvētku tirdziņus.

Pēc de Mezjēra telefonkonferences ar federālo zemju iekšlietu ministriem, ministrija paziņojusi, ka Ziemassvētku tirdziņiem un citiem publiskiem pasākumiem joprojām jānotiek.

Kā ziņots, kāds patvēruma meklētājs, kurš ieradies no Afganistānas vai Pakistānas pirmdien ar kravas automašīnu ietriecās Ziemassvētku tirdziņa apmeklētāju pūlī pie Berlīnes Ķeizara Vilhelma baznīcas, noslepkavojot vismaz 12 cilvēkus, kamēr 48 cilvēki guva ievainojumus.

Kravas automašīna pieder kādam Polijas uzņēmumam, un policija paziņojusi, ka pēc uzbrukuma spēkrata kabīnē atrastais mirušais Polijas pilsonis ticis nošauts.

Tas ļauj domāt, ka uzbrucējs vai uzbrucēji kravas automašīnu nolaupījuši, tās vadītāju noslepkavojot, lai gan varasiestādes šo versiju vēl nav apstiprinājušas.

Komentāri (739)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu