Ēnu aleja (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sveicot Zigmundu Skujiņu 90 gadu jubilejā, «Neputns» izdod rakstnieka garstāstu «Ēnu aleja». Stāsts pirmo reizi klajā nāca krājumā 2003. gadā. Aizraujošo, Rīgas videi un tās cilvēkiem veltīto garstāstu autora jaunā redakcijā «Neputns» publicējis atsevišķā izdevumā.

Stāsta darbība notiek 20. gs. 50. gadu Rīgā, tomēr stāsta varoņi savās atmiņās zīmē Rīgu dažnedažādu laiku pārmaiņās. Varoņi ir gan cinkogrāfi, gan iespiedēji, gan mākslinieki un literāti.

«Laiks ir nedalāms veselums, taču vēsturi, gluži kā kāda skaņdarba partitūru, pieņemts izklāt uz lapām, kuras gan diriģenti, gan atskaņotāji pēc savas patikas šķirsta uz priekšu un atpakaļ.

Laiks līdzīgi mūzikai reizē pieder mirklim un mūžībai, ir un nav. Laiks un mūžība patiesībā ir viens un tas pats. Bez pagātnes turpinājuma tagadnē nebūtu ne Bēthovena simfoniju, ne noslēpumainās mirāžas, ko saucam par dzīvi.»

(Fragments no stāsta)

Zigmunds Skujiņš (1926) par stāstu krājumu «Buršana un tinte» (2003) saņēmis Literatūras gada balvu. Rakstnieks saņēmis Ministru Kabineta balvu par mūža ieguldījumu latviešu literatūrā (2007), Literatūras gada balvu par mūža ieguldījumu latviešu literatūrā (2007). Zigmunds Skujiņš ir viens no visvairāk tulkotajiem latviešu rakstniekiem.

  • Literārā redaktore: Antra Bula
  • Dizains un makets: Anta Pence
  • Apjoms: 144 lpp.
  • Cena «Neputna» galerijā: 5 EUR

Grāmatu var iegādāties «Neputna» galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās, interneta veikalā www.neputns.lv.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu