Palīdzēsim Maksimam piecelties no ratiņkrēsla

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Astoņgadīgais Maksims Luņovs – smaidīgs un labs zēns. Diemžēl, viņš pārvietojas ratiņkrēslā. Viņš prot gan rāpot, gan piecelties, bet viņam ir ļoti vāji kāju muskuļi. Maksimam ir nepieciešams mācīties pareizi rāpot, piecelties, staigāt. Lai to panāktu, ir jāizvingrina gūžas un ceļa locītavas.

Neskatoties uz to, ka zēns prot pateikt tikai dažus vārdus, viņš ļoti vēlas, lai citi cilvēki viņu saprastu.

Lai intelektuāli un fiziski attīstītos, Maksimam ir regulāri un cītīgi jāstrādā, jānodarbojas. Sv. Sofijas bērnu centrs piedāvā ļoti labas attīstošas nodarbības: fizioterapija, nodarbības ar psihologu, kulinārijas nodarbības, teātra studija un dažādas citas iespējas bērniem.

Nesen sv. Sofijas bērnu centrā tika uzstādīts moderns interaktīvs aprīkojums «Nirvāna» no Itālijas: uz nodarbību virsmas (ekrāns uz sienas vai balts laukums uz grīdas) tiek projicēts attēls, kas kustās, reaģējot uz cilvēka, kurš nodarbojas, pārvietošanos un žestiem. Tie tiek uztverti ar speciālu sensoru. Rezultātā rodas ļoti reālistiska spēle, kas aizrauj pat pieaugušos, nemaz nerunājot par bērniem ar attīstības īpatnībām. Bez kustību kvalitātes uzlabošanas šī aparatūra ļauj attīstīt arī krāsu atšķiršanas un mūzikas spējas; spēlējoties uz interaktīvā lauka, var pat iemācīties skaitīt. Nodarbības ar «Nirvānu» vada centra fizioterapeite vai psiholoģe. Šī aparatūra var sekmēt bērnu ar intelektuālām vai fiziskām grūtībām attīstības procesu. Un Maksims Luņovs nav izņēmums.

Lūdzam Jūsu palīdzību, lai savāktu līdzekļus Maksima nodarbību apmaksai ar centra speciālistiem.

Piezvanot uz tālruni 90006788, Jūs ziedosiet 1,42 eiro. Piezvanot uz tālruni 90006566, Jūs ziedosiet lielāku summu – 4,27 eiro. Naudu ir iespējams pārskaitīt arī uz zemāk norādītajiem kontiem, ar pierakstu «Maksimam Luņovam».

Saņēmējs: Svētās Sofijas Bērnu Hospis Sabiedriskais Fonds, reģ. Nr. 40008218337

Banka NORDEA

Konts: LV64NDEA0000084106742

SWIFT/BIC: NDEALV2X

Banka CITADELE

Konts: LV56PARX0017233400001

Paldies visiem, kas atsauksies!

20. decembrī sv. Sofijas bērnu centrā sākās Ziemassvētku izrāžu laiks. Pasaku kulminācija, protams, ir dāvanas, ko bērniem dāvina mīļotais Salavecītis!

Pateicamies visiem, kuri ir palīdzējuši savākt dāvanas bērniem ar attīstības īpatnībām! Rīgā jau daudzi no viņiem ir dabūjuši gaidīto maisiņu vai kasti.

Tomēr «eglītes» priecēs bērnus ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās: Balvos, Daugavpilī, Salacgrīvā, Liepājā. Tāpēc Ziemassvētku dāvanu vākšana turpinās!

Katru darba dienu no pulksten 10 līdz 19 ir iespējams piegādāt dāvanas uz sv. Sofijas bērnu centru, kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 83B.

Var dāvināt visdažādākās lietas: rotaļlietas, attīstošas spēles, apģērbus, saldumus. Arī higiēnas priekšmeti būs laba dāvana trūcīgām ģimenēm Latvijas laukos. Paliatīvās aprūpes mobilā brigāde nodos tos ģimeņu apciemošanas laikā.

Paldies visiem! Gaišus un priecīgus svētkus!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu