Valmieras teātrī top izrāde bērniem - Verna «80 dienās apkārt zemeslodei» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Matīss Markovskis

12.janvārī Valmieras teātra LMT Mansards zālē pirmizrādi piedzīvos iestudējums «80 dienās apkārt zemeslodei» - 19.gs. zinātniskās fantastikas literatūras aizsācēja Žila Verna pasaulslavenā darba skatuves versija. Izrāde paredzēta visai ģimenei un īpaši bērniem no 12 gadu vecuma.

Izrāde, kas top pēc Marka Brauna dramatizējuma motīviem, ir režisora Viestura Roziņa debija Valmieras teātrī.

Savas pārdomas par izrādi atklāj režisors: «Rakstnieka Žila Verna radīšanas instruments bija viņa paša iztēle un fantāzija. Apkārt zemeslodei viņš apceļoja tikai savas fantāzijas iedvesmots, bet 21.gadsimtā mūsu domāšanas instruments ir internets - sociālie tīkli, gūgle un jūtūbs, ar to palīdzību mēs uzzinām par otru pasaules malu ļoti ātri, taču bez īpašas piepūles - mūsu iztēle un fantāzija atrodas tādā kā letarģiskā miegā. Gan 19.gs, gan 21.gs mēs «ceļojam» sēžot mājās – tikai vienā gadījumā darbinot iztēli, otrā – spiežot pogas un rullējot ekrānus. Izrāde būs ceļojums gan abos šajos laikmetos, gan iztēlē, kuru mūsdienu laikmetā iedarbināt ir īpaši svarīgi. Ceļojums būs interesants gan bērniem, gan pieaugušajiem».

Izrādē piedalās: Mārtiņš Liepa, Oskars Morozovs, Klinta Leja-Reinholde (Latvijas Kultūras akadēmijas 4.kursa studente), Ingus Kniploks un Arnolds Osis.

Izrādes radošajā komandā ir arī scenogrāfs Valters Kristbergs, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, horeogrāfs Kārlis Božs, gaismu mākslinieks Jānis Sniķers, video mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis un muzikālās kompozīcijas autors Emīls Zilberts. Lugu tulkojusi Marianna Zvaigzne.

«80 dienās apkārt zemeslodei» arī 13., 24.janvārī un 10., 11., 14.februārī (biļetes uz februāra izrādēm pārdošanā no 1.janvāra).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu