Barona ielā zem bruģa radies iegruvums (68)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Krišjāņa Barona ielā bojātas inženierkomunikācijas dēļ radies iegruvums zem bruģa, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā pārstāve Una Ahuna-Ozola.

Departamenta pārstāvji pēc avārijas vietas apsekošanas konstatējuši, ka iegruvuma iemesls ir izskalojums, kas ir radies bojātas inženierkomunikācijas dēļ. Atbildīgās iestādes par notikušo ir informētas, tuvākajā laikā avārijas cēloņi tiks novērsti.

Satiksmes departaments norādīja, ka Barona ielā tika veikti seguma atjaunošanas darbi, kuros neietilpa inženierkomunikāciju nomaiņa un pārbūve, līdz ar to minētais izskalojums nav tieši saistīts ar Barona ielas seguma atjaunošanas darbiem.

Šodien sociālajā vietnē «Facebook» Rīgas iedzīvotāji rakstījuši, ka «Barona ielā zem un starp bruģakmenim esošās smiltis tiek izskalotas prātam neaptveramos apjomos un vietām zem Barona ielas plānotās rekomendējošās velojoslas izveidojušās milzīgas bedres aptuveni 30-50 centimetru dziļumā, virs kurām bruģis ieķīlējies karājas gaisā».

Jau ziņots, ka Krišjāņa Barona ielas būvdarbi noslēdzās 10.oktobrī, tomēr vēl mēnesi pēc tam tika novērsti defekti, kas bija radušies pēc darbu pabeigšanas. Satiksmes departamenta pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka atbilstoši ietvju seguma atjaunošanas līguma nosacījumiem un specifikācijām visi konstatētie defekti norādītajā termiņā tika novērsti par uzņēmēja līdzekļiem.

Būvnieki par darbiem saņēma attiecīgi par 7000 eiro mazāk, nekā bija paredzēts būvdarbu līgumā, savukārt defekti tiek novērsti garantijas ietvaros par būvuzņēmēja līdzekļiem. Ja tuvāko trīs gadu laikā pēc objekta nodošanas ekspluatācijā tiks konstatēti jauni defekti, arī tie tiks novērsti objekta garantijas ietvaros par uzņēmēja līdzekļiem.

Kopumā Barona ielas brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves atjaunošanas darbi - 900 000 eiro.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu