Autovadītāji fiksējuši kārtējo nejēdzību Barona ielā; veidojas bīstamas situācijas (55)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Šobrīd Barona un Lielgabalu ielas krustojumā šoferi brauc, kā nu kurš vēlas, jo «ķieģelis» pēc remonta nav atgriezies bijušajā vietā, tādējādi izraisot avārijas situāciju, kur taisnība ir visiem autovadītājiem,» vēsta kāds TV3 raidījuma «Bez Tabu» skatītājs.

Vienā pusē ielai bijis jābūt «ķieģelim», kas neļautu Lielgabala ielā iegriezties tiem, kas brauc pa Barona ielu, bet otrā pusē bijis jābūt vēl vienam «ķieģelim», kas neļautu no Lielgabala ielas izgriezties uz Barona ielu.

«Google» kartē redzams, ka vēl 2014. gada augustā ceļā zīme šeit atradās.

«Ja vadītājam priekšā ir šķērslis un nav apzīmēts vai nu aizliedzošais vai arī norādošais – pa kuru pusi braukt, tad faktiski autovadītājs var izvēlēties pa kuru pusi šo šķērsli apbraukt. Līdz ar to šobrīd faktiski var braukt pa abām pusēm ārā uz Barona ielu, ja mēs runājam par Lielgabala ielu,» raidījumam skaidroja «Drošas braukšanas skolas» direktors Jānis Vanks.

Tas nepārprotami var izraisīt avārijas situācijas. Eksperts norāda arī uz vēl kādu nepilnību: «Kreisajā pusē nav zīmes «Dodiet ceļu», kas atkal jau nozīmē apjukuma situāciju. Šo jautājumu ar zīmēm noteikti vajadzētu sakārtot.»

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola uz raidījuma jautājumu, kur tad pazudušas šīs ceļa zīmes, atbildēja sekojoši: «Krišjāņa Barona iela vēl nav nodota ekspluatācijā līdz ar to tā ir būvuzņēmēju pārziņā. Satiksmes departaments patvaļīgi nevar likt atpakaļ noņemtās demontētās ceļa zīmes, kā arī veikt citas darbības.»

Par būvdarbiem atbildīgs SIA «Binders», kas ignorē departamenta lūgumus. Satiksmes departaments jau vairākkārt esot atgādinājis un lūdzis būvuzņēmējam šajā posmā atlikt atpakaļ iepriekšējās satiksmes organizācijas ceļa zīmes. Būvuzņēmējs esot solījis pēc iespējas ātrāk šīs ceļa zīmes novietot atpakaļ.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu