Baltais nams skaidro, kādēļ uz tēva atvadu runu nebija ieradusies Obamas jaunākā meita (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Daudzi vērīgi skatītāji pamanīja, ka uz ASV prezidenta Baraka Obamas atvadu runu otrdien Čikāgā nebija ieradusies viņa jaunākā meita Saša, bet Baltais nams vēlāk paziņoja, ka 15 gadu vecā meitene palika mājās, jo gatavojās nozīmīgam eksāmenam nākamajā dienā.

Pirmajā skatītāju rindā sēdēja Obamas sieva Mišela un 18 gadu vecā meita Malija, kas abas brīžiem nespēja slēpt emocijas un notrauca pa asarai.

Taču Sašas neierašanās ātri vien tika pamanīta sociālās saziņas vietnēs un mirkļbirka #wheressasha («Kur ir Saša») kļuva par vienu no tobrīd tīmeklī visbiežāk lietotajām.

Obama runas laikā pateicās savai sievai Mišelai, kas «pēdējos 25 gadus ir bijusi ne tikai mana sieva un manu bērnu māte, bet arī mans labākais draugs». «Tu uzņēmies lomu, kuru nebiji lūgusi, un padarīji to par savu ar cēlumu un drosmi, un stilu, un labu humora izjūtu,» par sievu teica ASV prezidents, norādot, ka Mišela Obama spēja Balto namu padarīt par visiem pieejamu vietu.

Tāpat, runājot par savām «neatkārtojamajām, gudrajām, laipnajām un rūpīgajām» meitām, Obama atzina, ka «no visa, ko savā dzīvē esmu darījis, visvairāk lepojos ar to, ka esmu jūsu tēvs».

Baltajā namā apstiprināja, ka Saša uz tēva pēdējo runu ASV prezidenta amatā neieradās, jo palika Vašingtonā, lai mācītos nākamajā dienā paredzētajam eksāmenam.

Asaru runas, kurā Obama lielu uzsvaru lika uz to, lai aicinātu ASV iedzīvotājus ticēt demokrātijai un turpināt iesaistīties valsts politisko procesu veidošanā, notrauca arī viceprezidents Džo Baidens, kuru prezidents nosauca par «savu brāli».

Arī pats Obama runas emocionālākajos brīžos ar baltu mutautiņu noslaucīja asaras.

Obamu ģimene pēc prezidentūras beigām paliks Vašingtonā, lai ļautu Sašai pabeigt vidusskolu. Malija pēc vidusskolas beigšanas ir izvēlējusies gadu ieturēt pauzi un tad doties uz Hārvarda Universitāti.

20.janvārī notiks jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa inaugurācija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu