Barona ielas nedienas turpinās: Satrauc sētnieku nevērība (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lasītāja foto

Kāds portāla «Apollo» lasītājs vērsās ar vēsti par Barona ielas apstādījumiem, kas, viņaprāt, pavasari pilnā plaukumā varētu nesagaidīt. Lai skaidrotu situāciju, portāls «Apollo» sazinājās ar Rīgas domes Mājokļu un vides departamentu.

«LTV1 raidījumā «4.studija» pirms kāda laika bija sižets par Barona ielas pagaidu krūmiem. Raidījumā atbildīgā persona skaidro, ka pagaidu krūmi palīdzēs pierast pie tā, ka šajās vietās turpmāk būs koki, kā arī, ka šeit nevarēs braukt, mest sniegu ar sāli utt. Doma jau laba, bet diemžēl sētnieki tieši šīs vietas izmanto, lai sakrautu salītos sniega krāvumus,» novērojis portāla «Apollo» lasītājs.

Pēc lasītāja domām, Rīgas domes pārstāvju vēlme krūmus pavasarī pārstādīt citās Rīgas vietās neīstenosies, jo šie krūmi vienkārši nepiedzīvošot pavasari.

«Un jautājums, cik ilgi izdzīvos koki, kurus pavasarī Barona ielā iestādīs, ja tos turpmākajos gados tāpat apkraus ar salīto sniegu? Varbūt pirms mēs Rīgā paplašinām zaļumu apjomus, nebūtu jāizglīto cilvēki, kas kopj teritorijas, kurās šie zaļumi (koki, krūmi) atrodas?» raksta lasītājs.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes priekšniece Evija Piņķe portālu «Apollo» informēja, ka «2016.gadā Krišjāņa Barona ielas apdobēs, dobēs, augu konteineros un ielas apstādījumu joslā iestādīti kopā 3215 krūmi un skujeņi, stādu izmaksas ir 20132 eiro».

«Diemžēl cilvēki ne vienmēr adekvāti izturas pret apstādījumiem. Stādījumi regulāri tika apsekoti, ir bijuši gadījumi, kad augi bija izrauti un stādījumi bija jāatjauno,» pauda Piņķe.

«Papildus norādām, ka saskaņā ar RD 27.04.2015. saistošo noteikumu Nr.146 4.4.punktu koku apdobēs nedrīkst veidot sniega vaļņus,» informēja departamenta pārstāve.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu