Valmieras teātrī ar drāmu «Pelikāns» režijā debitēs Inese Pudža

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

10. februārī Apaļajā zālē pirmizrādi piedzīvos kamerluga «Pelikāns» - viena no Latvijas teātros retāk iestudētajām zviedru dramaturga Augusta Strindberga lugām. Topošā izrāde ir aktrises Ineses Pudžas debija režijā Valmieras teātrī. 

Pirmo reizi kā diplomēta režisore Inese Pudža sevi pieteica 2011.gadā Rīgas Krievu teātrī iestudējot J.Griškoveca «Ziemu», kas joprojām ir teātra repertuārā.

Sena teika vēsta, ka putnu māte savus mazuļus ar knābi glāsta tik lielā mīlestībā, ka viņa tos nogalina. Pēc trim dienām ierodas tēvs un, izmisumā par bērnu nāvi, pāršķeļ savas krūtis ar knābi. Asinis, kas plūst no viņa brūcēm, atdzīvina beigtos putnēnus…

1907.gadā uzrakstītajā kamerlugā «Pelikāns» tiek risinātas kādas ģimenes, kuru veido māte, meita, dēls, znots un ģimenes kalpone, savstarpējās attiecības.

Izrādē spēlē Inga Apine, Ligita Dēvica, Kārlis Freimanis, Eduards Johansons un Inese Ramute.

Inese Pudža atklāj: «Pie šīs lugas atgriežos otro reizi. Pirmos tās fragmentus iestudēju studiju laikā un nu pēc 12 gadiem vēlos riskēt un fragmentus savienot vienā veselumā. Jo mazāk cilvēki viens ar otru sarunājas, jo sarežģītāks viss kļūst. Vakardiena veido mūsu šodienu, un šodiena nereti nosaka rītdienu... Visvieglāk ir meklēt vainīgos, bet reizēm viss ir krietni sarežģītāk».

Izrādes radošajā komandā arī kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, gaismu mākslinieks Mareks Lužinskis, mūziķis Mārtiņš Jansons, telpu veido režisore sadarbībā ar arhitektu Māri Banderu. Lugu no zviedru valodas tulkojusi Dace Deniņa.

Izrāde «Pelikāns» arī 11., 14. un 21.februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu