Klajā nāk politologa Ījaba grāmata «Politikas teorija: pirmie soļi» (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Apgāds «Lasītava» laiž klajā politologa Ivara Ījaba grāmatu «Politikas teorija: pirmie soļi», informēja apgādā.

Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits norādījis, ka Ījaba grāmata ir lielisks ievads politikas teorijā. «Autoram ir izdevies labi argumentēts, viegli un interesanti lasāms pārskats par galvenajiem pamatjautājumiem un pētniecības objektiem, ar ko nodarbojas politikas zinātne - valsti, nāciju, demokrātiju, suverenitāti, leģitimitāti, identitāti, taisnīgumu un citiem,» paudis Levits.

Vienlaikus viņš atzīmējis, ka Ījaba darbs būs noderīgs ne tikai politikas zinātnes studentiem, bet arī jebkuram politikā ieinteresētam pilsonim, kurš izjūt atbildību par savu valsti un tajā notiekošajiem politiskajiem procesiem.

Grāmatu var iegādāties lielākajās grāmatnīcās visā Latvijā, tā iznākusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Grāmatas atvēršanas pasākums notiks 31.janvārī plkst.18 viesnīcas «Rixwell Terrace Design Hotel» konferenču zālē Rīgā, Dzirnavu ielā 2.

Pēc apgāda sniegtās informācijas, Ījabs ir brīvi praktizējošs latviešu politologs. Viņš ir autodidakts un asociētais profesors Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes politikas zinātnes nodaļā. Ījabs studējis filozofiju Latvijā un Vācijā.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu