Vēstures romānu sērijā «Mēs. Latvija, XX gadsimts» laists klajā Ingas Ābeles «Duna» (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēstures romānu sērijā «Mēs. Latvija, XX gadsimts» laists klajā Ingas Ābeles romāns «Duna», informēja «Dienas grāmata» mārketinga speciāliste Ieva Grabe.

Romāns «Duna» vēsta par 1949.gadu Rīgā, Sēlijā un Latgalē. «Daugava, cilvēku un sugas rikšotāju likteņi. Andrieva Radviļa zirgam no rūgtā ciešanu biķera netiek aiztaupīta ne lāse, tad kāpēc lai jel kas tiktu aiztaupīts viņam? Šī galvenā varoņa rezignētā doma vada visu romānu un paliks lasītāja prātā vēl ilgi pēc grāmatas aizvēršanas,» pastāstīja Grabe.

Grāmatu sērijas «Mēs. Latvija, XX gadsimts» mecenāts Valērijs Belokoņs norādīja, ka romānā kā krāšņā mežģīnē kopā savīti Latvijas un tās ļaužu likteņi. «Padega un Irbītes glezniecības tehnikas, dabas pirmatnīgais spēks Daugavā un sacīkšu zirgos. Pedantiski niansēts sadzīves ainu tēlojums un fantastiska apjoma vēsturiska faktoloģija. Dzīve kā spēle - totalizators uz visaugstākajām likmēm. Uzvarētāji un zaudētāji, nodevēji un nodotie, būt vai nebūt - laikmeta spēle ar cilvēku likteņiem,» pauda Belokoņs.

Grāmatas mākslinieks ir Jānis Esītis, un tā tapusi un izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda un «Baltic International Bank» atbalstu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu