Cik daudz seksa nepieciešams atkarībā no vecuma? (134)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Mēs visi esam dažādi un ar atšķirīgām prasībām. Attiecību sākumā, kad kaisle līst kā no pārpilnības raga, par seksa trūkumu neviens nesūdzas, taču pēc gadiem tas neresti kļūst par parastu «rutīnas nodarbi». Cik daudz seksa ir nepieciešams dažādos vecuma posmos?

Saskaņā ar Indiānas Universitātes Kinsija institūta datiem, tad cilvēki vecumā no 18-29 gadiem nodarbojas ar seksu vidēji 112 režu gadā, 30-39 gados – vidēji 86 reizes gadā, bet 40-49 gados – vidēji 69 reizes gadā. 13% pāri ar seksu nodarbojas vairākas reizes gadā, 45% – vairākas reizes mēnesī, 34% - divas-trīs reizes nedēļā, bet 7% – četras un vairākas reizes nedēļā, raksta «Soulpost».

Balstoties uz šiem datiem, interneta izdevums «Yourtango» veica pētījumu starp ģimenēm ar bērniem, kurā piedalījās vairāk vīriešu nekā sieviešu. Izdevums lūdza atbildēt uz trim jautājumiem:

1. Cik daudz seksa dara jūs laimīgus?

2. Cik daudz seksa jūs apmierina?

3. Kāds ir minimālais seksa daudzums, uz kādu jūs piekristu?

Lūk, ko atbildēja lielākā daļa cilvēku:

1. No trīs līdz piecām reizēm nedēļā

2. Vienu reizi nedēļā

3. Vienu reizi mēnesī

Turklāt tika uzdots arī jautājums par to, cik daudz seksa ir pietiekami.

Atbildes bija šādas:

  • «Kad seksa jums ir pietiekami, jūs to zināt. Tāpat kā ar orgasmu – šeit nav nekādu šaubu. Jūs esat apmierināts, un jūsu «kauss ir pilns». Dievīgs sekss ir tāds, kas «aizkustina» visu ķermeni.»
  • «Nauda un sekss ir līdzīgi. Ja jums ir kaut kas no šī saraksta, jūs varat iegūt visu, ko vēlaties. Ja jums nav ne viena, ne otra, tad neko arī neiegūsiet. Vēl viena līdzība seksam ar naudu ir tāda, ka jums nepieciešams tik, cik attiecīgajā brīdī jums būs pietiekami, bet pēc vairākām dienām jūs jau gribēsiet vairāk.»
  • «Sekss ir līdzīgs paisumam un bēgumam daudzu gadu garumā. Ja visi ir apmierināti, tad viss ir labi. Ja ilgstoši seksa nav bijis, tad visticamāk pie vainas ir abpusēja noguruma sajūta.»

Un kā ir ar jums?

Komentāri (134)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu