Klajā nākusi Cveiga noveļu izlase «Šaha novele un citi darbi»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Austriešu rakstnieks Stefans Cveigs ir viens no 20. gs. izcilākajiem noveļu meistariem. Viņa noveļu varoņi piedzīvo personiskas drāmas, kurām ir izšķiroša loma viņu turpmākajā dzīvē. Tie ir stāsti, kas psiholoģiskā ietilpīguma un sižeta pavērsienu ziņā līdzinās miniromāniem. Pazīstamākais no Cveiga meistardarbiem ir «Šaha novele», kas iekļauta krājumā kā tituldarbs.

«Viena no intrigām, kas caurvij Stefana Cveiga «Šaha noveli», ir divi savstarpēji saistīti jautājumi. Vai Lielā Spēle ar nosaukumu «dzīve» ir kaut kādā veidā salīdzināma ar šahu?

Un vai īpaši talantīgs un apdāvināts šaha entuziasts var uzvarēt pasaules čempionu? Lai kāda nebūtu atbilde, arī Cveigs domā, ka pat vissarežģītākajai šaha spēlei piemīt brīnišķīgas spējas padarīt mūsu prātu asāku, veiklāku un stiprāku. Tas dzīvē var noderēt.»,Dana Reizniece-Ozola.

Grāmatu meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu