Elizabete Ozola, Jānis Arvīds Plaudis «Izskats – personības spogulis» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgāds «Jumava» laidis klajā Elizabetes Ozolas  un Jāņa Arvīda Plauža grāmatas «Mīmika un žesti» otro daļu «Izskats – personības spogulis».

Franču rakstnieks Antuāns de Sent-Ekziperī augstāk par visu vērtēja cilvēku attiecību krāšņumu. Cilvēks arvien meklēs otru cilvēku, ar kuru viņš jutīsies emocionāli komfortabli. Bet kā atrast to otru - savu dvēseles radinieku pasaulē, kura kļūst arvien sarežģītāka? Būtu mazā drāmu un traģēdiju, ja mēs jau pirmajā reizē mācētu pareizi novērtēt tos, kurus esam izvēlējušies — mīlestībai, draudzībai, sadarbībai.

Mūsdienās eksistē dažādi skatījumi uz personību, kas dod iespēju novērtēt cilvēku pēc ārējām pazīmēm — uzvedības stila, balss, žestiem, apģērba, apaviem, frizūras, rokassomiņas, mājdzīvniekiem un automašīnas.

Lai vairotu saskaņu un laimi sabiedrībā, kopš seniem laikiem pastāv un attīstās ar neskaitāmiem novērojumiem un praksi pamatota pasaules izziņas nozare — cilvēkzinātne jeb socionika. Iepriekš grāmatas autori šo jautājumu loku apskatījuši grāmatā «Mīmika un žesti» («Jumava», 2016). «Izskats – personības spogulis» ir pirmajā autoru kopdarbā aizsāktās sarunas turpinājums.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu