Foto: Pirms četriem gadiem Krievijā nokrita meteorīts, nodarot postījumus un ievainojot cilvēkus (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tieši pirms četriem gadiem - 2013. gada 15. februārī - Krievijā, Čeļabinskas apgabalā nokrita meteorīts, nodarot bojājumus ēkām un ievainojot vairāk nekā tūkstoti cilvēku.

Nevienā citā gadījumā, kad virs Zemes eksplodējis meteorīts, nav bijis tik liels cietušo skaits kā toreiz, neilgi pēc notikušā skaidroja Lielbritānijas Karaliskā astronomu biedrība.

Čeļabinskas meteorīts bija viens no iespaidīgākajiem kosmiskajiem notikumiem debesīs virs Krievijas kopš Tunguskas fenomena 1908. gadā, kad Sibīrijā milzīgus postījumus izraisīja spēcīgs sprādziens, ko vairums zinātnieku saista ar asteroīda vai komētas triecienu.

Pēc Krievijas Zinātņu akadēmijas aprēķiniem meteorīts bijis vairāku metru diametrā un svēris vairākus desmitus tonnu. Zinātnieki pieļauj, ka Čeļabinskas meteorīts bijis daļa no kāda liela asteroīda, kas joprojām riņķo mūsu Saules sistēmā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu