Tiesai drīzumā varētu nodot bijušā «Latvijas dzelzceļa» vadītāja Magoņa kukuļošanas lietu (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Visas aktīvās izmeklēšanas un darbības aizdomās par kukuļa ņemšanu turētā «Latvijas dzelzceļa» (LDz) bijušā vadītāja Uģa Magoņa lietā ir pabeigtas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» informēja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Pēc Kalnmeiera sacītā, darbi esot finiša taisnē. Prokurors gatavojos lietas nodošanu tiesai.

Viņš uzsvēra, ka šajā lietā visi termiņi ir ievēroti. Prokurori labi strādā, teica Kalnmeiers. Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir nostrādājis labi, viņš piebilda.

Ir bijušas dažas tehniska rakstura problēmas, nācās papildināt apsūdzības, piebilda ģenerālprokurors.

LETA jau ziņoja, ka 2015.gada vasarā KNAB aizdomās par kukuļošanas noziegumiem aizturēja toreizējo LDz valdes priekšsēdētāju Magoni. Aizdomās par kukuļa došanu tika turēts Igaunijas miljonārs uzņēmējs Oļegs Osinovskis. Pērn jūlijā Ģenerālprokuratūra pret Magoni sāka kriminālvajāšanu par aptuveni 500 000 eiro liela kukuļa pieņemšanu, savukārt par šī kukuļa došanu tika sākta kriminālvajāšana pret Osinovski.

Portāls «Diena.lv» iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar «LDz ritošā sastāva servisa» nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma «Skinest».

Osinovska advokāts Saulvedis Vārpiņš iepriekš skaidrojis, ka Osinovskis vainu viņam inkriminētajā korupcijas noziegumā neatzīst. Uzņēmējs nenoliedz, ka devis naudu Magonim, taču tam esot bijis pavisam cits mērķis.

Tāpat vēstīts, ka gadu pēc Magoņa aizturēšanas nu jau no amata atbrīvotais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs žurnālam «Ir» paziņoja, ka viņam piedāvāts vienu miljonu eiro liels kukulis, lai Magoņa kriminālprocess tiktu pārkvalificēts no kukuļdošanas uz tirgošanos ar ietekmi, par ko likumā paredzēts daudz maigāks sods.

Izmeklēšanu par kukuļa piedāvāšanas faktu Jurašam KNAB sācis šā gada sākumā.

Magoņa advokāts Jānis Rozenbergs un Osinovska aizstāvis Vārpiņš iepriekš aģentūrai LETA norādījuši, ka viņu klienti nav piedāvājuši kukuli Jurašam.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu