Miks Dukurs dēlam pirmajā dzimšanas dienā dāvā dziesmu «Father and Son» (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Dziedātājs Miks Dukurs sarakstījis dziesmu ar nosaukumu «Father and Son» («Tēvs un Dēls»), kura ir veltījums viņa mazajam dēliņam 1 gada jubilejā. Dziesma stāsta par tēva un dēla attiecībām, sajūtām, kuras mūziķim vairs nav svešas. 

Miks Dukurs par dziesmu: «Nespēju aptvert, bet jau gads pagājis un arī šī dziesma tapa vairāk kā gadu! Pirmo reiz Frenklins šīs dziesmas galveno tēmu, kuru spēlē samplētā stabulīte, dzirdēja vēl tikai esot mammai puncī un jau tad kājas kustējās ritmā. Ilgu laiku šī tēmiņa arī bija viss, kas bija dzirdams no dziesmas un tā kā ideja gulēja manā datorā, taču viņam piedzimstot radās arī teksts, kas veiksmīgi pārvērtās dziesmā. Ieraksta procesā mazais bieži ieslīdēja man klēpī, lai pieskatītu dziesmas attīstību, tādēļ sanāk, ka šis ir pirmais ieraksts, kuru esam paveikuši kopīgiem spēkiem!»

Dziesmai tapis arī «liriku video», kur apkopota daļa no gada laikā nofilmētā un sabildētā materiāla. Atspoguļoti vairāki īpaši brīži, pirmie soļi, pirmie kopīgie rīti un pāris epizodes, kur Miks izpilda dēliņam paša sacerēto mūziku.

Dēla piedzimšana mūziķa dzīvē ienesusi lielas pārmaiņas un dziesma «Father And Son» ir pirmais šo pārmaiņu vēstnesis.

Šo skaņdarbu kā pirmatskaņojumu varēs dzirdēt arī gaidāmajā «Spiritual Priest» klubu tūrē, kas sāksies jau 18. martā. Tie būs vairāki koncerti, kuros Miks dosies kopā ar savu trio un apciemos vairākas Latvijas pilsētas.

«Spiritual Priest» tūres datumi un vietas:

  • 18.03. «Baboon Bar», Tukums;
  • 08.04. «Vecais Vikings», Liepāja;
  • 14.04. «Hauze», Ogre;
  • 15.04. «Luiize», Jēkabpils;
  • 21.04. «Jelgavas Krekli», Jelgava;
  • 29.04. «Fono Klubs», Cēsis;
  • 13.05. «Latvijas 1. Rokkafejnīca», Rīga.
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu