Sākotnējā «Pretty Woman» scenārijā Robertsas varone mirusi no pārdozēšanas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kinoaktrises Džūlijas Robertsas atveidotajai varonei filmā «Pretty Woman» («Jaukā sieviete») atbilstoši sākotnējam scenārijam bija jāiet bojā pārdozēšanas rezultātā, atzinis bijušais Disneja studijas direktoru padomes priekšsēdētājs Džefrijs Kacenbergs.

1990.gada romantiskajā komēdijā Robertsa ataino prostitūtu Vivjenu Vordu, kas, nolīgta uz nedēļu par eskorta meiteni, iemīlas uzņēmējā Edvardā Luisā, kuru atveido Ričards Gīrs. Beigās arī Gīra varonis atskārst, ka arī ir iemīlējies viņā un maina savus ceļojuma plānus, lai dotos uz Robertsas varones dzīvokli.

Tomēr sākotnējā scenārijā bija paredzēts krietni drūmāks noslēgums, atceras Kacenbergs.

«Es nevaru jums pateikt, cik daudz laika pagāja debatēs,» jautājumu un atbilžu sesijā Ņujorkā sacīja kinoproducents, vēsta laikraksts «New York Post».

«Atbilstoši scenārijam «Pretty Woman» bija «R» kategorijas filma (pamatā pieaugušo auditorijai) par Holivudas bulvāra ieleni. Starp citu, sākotnējā versijā - tā ir diezgan drūma -, man šķiet, ka viņa nomira no pārdozēšanas.»

«Tāpēc, kad centās pārliecināt [studijas vadību], ka mums to vajadzētu uzņemt Disneja studijā un ka tā ir pasaku un princešu filma, daudziem cilvēkiem bija grūti to saskatīt. Bet, kā saka, pārējais ir vēsture.»

Robertsa, kurai tolaik bija 21 gads, jau bija guvusi panākumus kino, tomēr, pateicoties lomai šajā romantiskajā komēdijā, viņa kļuva par superzvaigzni, kā arī tika pie «Oskara» nominācijas.

Ieskats filmā:

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu