Puse no Norvēģijā reģistrētajām jaunajām automašīnām ir videi draudzīgas (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģijā jau šobrīd ir lielākais elektrisko automašīnu skaits attiecībā pret valsts iedzīvotāju skaitu, tomēr šā gada sākumā Norvēģija  spērusi vēl vienu soli videi draudzīgas satiksmes virzienā – šā gada janvārī elektriskās un hibrīdautomašīnas veidoja jau vairāk nekā pusi no visām reģistrētajām jaunajām automašīnām, vēsta tīmekļa medijs «The Local».

«Šis ir būtisks pavērsiena punkts Norvēģijas ceļā uz elektrisko automašīnu floti, un tas pierāda, ka «zaļa» transporta politika tiešām darbojas,» aģentūrai AFP norādīja Norvēģijas klimata un vides ministrs Vidars Helgesens.

Elektriskās automašīnas un hibrīdautomašīnas veidoja attiecīgi 17,6% un 33,8% jeb kopumā 51,4% no visām janvārī valstī reģistrētajām jaunajām automašīnām, liecina Norvēģijas Ceļu satiksmes informācijas padomes (OVF) apkopotie dati.

Pagājušā gada decembrī Norvēģijā tika reģistrēta jau 100 000. elektroautomašīna.

Automašīnām ar iekšdedzes dzinējiem Norvēģijā tiek piemēroti lieli nodokļi, savukārt elektrisko un hibrīdautomašīnu īpašniekiem tiek piedāvātas ievērojamas nodokļu atlaides.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu