Pētījums: Cilvēki, kuri bieži izmanto sociālos tīklus, ir vientuļi (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Lai arī varētu šķist, ka sociālie mediji mums ļauj ar vēlamajām personām sazināties 24 stundas diennaktī, jaunā pētījumā noskaidrots, ka patiesībā tie cilvēku padara vientuļu, raksta «Independent».

Pitsburgas universitātes pētnieki aptaujājuši 1787 pieaugušos vecumā no 19 līdz 32 gadiem. Pētījuma ietvaros tika noskaidroti šo cilvēku sociālo tīklu «Facebook», «Twitter», «Google Plus», «Instagram», «Snapchat», «Reddit», «Tumblr», «Pinterest», «Vine» un «LinkedIn» paradumi.

Atklājies, ka, ja cilvēks katru dienu sociālajos tīklos pavada vairāk nekā divas stundas, pastāv daudz lielāka iespēja, ka viņš jūtas sociāli izolēts. Tika secināts, ka cilvēkiem, kuri sociālajos tīklos ielūkojas vairāk nekā 58 reizes nedēļā, pastāv daudz lielāka iespēja justies vientuļiem, nekā tiem, kuri šos tīklos izmanto mazāk nekā deviņas reizes.

Agrāk veiktos pētījumos pierādījies, ka sociālie tīkli cilvēkus pakļauj sajūtai, ka viņi kaut ko palaidīs garām, ja tajos neielūkosies. Tomēr šis pētījums norāda, ka problēma varētu būt daudz nopietnāka.

Lai arī rasts secinājums, ka bieži izmantojot sociālos tīklus, pastāv lielāka iespēja justies vientuļam, nav skaidrs - sociālie tīkli patiešām ir cēlonis vientulībai vai arī tos vairāk izmanto cilvēki, kuri jau ir vientuļi.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu