Neskaidrības ap Strazdauskaites auto: tas, ko paveica noziedznieki, ir neprāts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min.lt

Ievas Strazdauskaites slepkavība ir satriekusi Lietuvas sabiedrību. Jau iepriekš ziņots, ka slepkavas uz autoceļa ar salīdzinoši intensīvu satiksmi inscenēja ceļu satiksmes negadījumu un pēc tam nolaupīja auto un meiteni. Cilvēki ir satraukti, kā turpmāk rīkoties, ja uz ceļa nonāk līdzīgā situācijā kā Strazdauskaite.

Kā vēsta «15min.lt», policija aicina iedzīvotājus saglabāt mieru. Kaut arī inscenēto ceļu satiksmes negadījumu skaits 2016. gadā Lietuvā ir pieaudzis par 25%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu (kopumā tādu bijis 85), tie galvenokārt bijuši ar mērķi izvilināt apdrošinātājiem naudu.

Pieredzējis braukšanas instruktors Arturs Pakenas laikrakstam pastāstījis, ka noziedznieki negadījumu uz ceļa izraisījuši gandrīz neiespējamā situācijā - fotogrāfijās redzams, ka Strazdauskaites automašīnai nodarīti tikai nelieli bojājumi labās puses sānu durvīm.

Instruktors uzskata, ka tikai ārprātīgais izmantotu šādu taktiku - automašīnai traucoties ar ātrumu 110 līdz 130 kilometri stundā, ietriekties tai sānos, pilnībā nesadragājot abas automašīnas, ir ļoti sarežģīti. Šis manevrs ir ļoti riskants un ko tādu var izpildīt tikai profesionāls autobraucējs.

Iespējams, ka noziedznieki izmantojuši citu stratēģiju, īpaši ņemot vērā, ka luksusa «Audi A 7» vadīja jauna, nepieredzējusi autovadītāja. Tiek pieļauts, ka noziedznieku auto pietuvojies upura automašīnai un kāds no bandas parādījis brīdinošu zīmi, piemēram, ka kaut kas nav kārtībā ar vienu no Strazdauskaites auto riteņiem. Autovadītāja tad apturētu auto. Cits variants - iesviest blakus braucošajā automašīnā pudeli vai ko citu. Nepieredzējusi autovadītāja nesaprastu, kas ir dzirdētais troksnis, un apstātos.

Lai nu kā, policija norāda, ka šāda veida noziegums Lietuvā ir ļoti rets un unikāls, tas vairāk atgādina pirmos gadus pēc Lietuvas neatkarības atgūšanas, kad autovadītājus vienkārši izmeta no transportlīdzekļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu