Neilgu laiku pēc remonta Barona ielā saskaitīti 1300 bojāti bruģakmeņi (50)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Bažas par Barona ielas jaunā seguma kvalitāti paudusi biedrība «Pilsēta cilvēkiem» - tās aktīvisti saskaitījuši 1300 bojātu bruģakmeņu, vēsta «TV3 Ziņas». 

Biedrības aktīvisti ielas stāvoklim seko līdzi regulāri. Jau rudenī tika fiksētas vairākas bojātas vietas, taču pēc ziemas šādu vietu ir daudz vairāk. Tas liek uzdot jautājumu, vai remonts ir bijis iztērētās naudas vērts.

«Izskatās diezgan bēdīgi. Centra posmā kvalitāte ir pieņemama, bet no Matīsa ielas virzienā uz Juglu situācija nav tik laba, un tas bruģis būtu jāmaina,» pauž biedrības «Pilsētā cilvēkiem» aktīvists Kaspars Zandbergs.

Aktīvistu ieskatā pie vainas ir pavirši sagatavotā pamatne, un bruģis sabojāts vietās, kur ir intensīva satiksme. «Jūs taču nepriecātos, ja mājās uzstādītu laminātu, kas pēc gada būtu pagalam. Tur tomēr ir ieguldīti vairāk nekā četri miljoni eiro,» saka Zandbergs.

Rīgas domes satiksmes departaments ir informēts par šo situāciju, taču apsekošanu sola vien nākammēnes, kad sāksies būvniecības sezona. Tā kā remontam ir trīs gadu garantija, rīdziniekiem par to nebūs jāmaksā.

«Galvenā atbildība gulstas uz būvnieku, un tas būs spiests par saviem līdzekļiem šos defektiem novērst,» skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Būvdarbus veica firma «Binders», kas apgalvo, ka visi būvdarbi veikti saistībā ar projekta prasībām. »«Binders» aicina darbu kvalitāti vērtēt kontekstā ar visiem projekta īstenošanas apstākļiem - ieceri, projekta risinājumiem, būvdarbu organizāciju, kvalitāti un ielas ekspluatācijas apstākļiem. Defektus, kas radušies būvdarbu kvalitātes dēļ, būvnieks labos par saviem līdzekļiem,» skaidro «Binders» pārstāve Vita Noriņa.

Tikmēr Barona iela, kā izrādās, vēl nav nodota ekspluatācijā, to gan plānots izdarīt tuvākajā laikā. Rīdziniekiem pamazām jāgatavojas jaunajai būvniecības sezonai, kas sola vikrni jaunu ierobežojumu.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu