Foto: Terora šausmu seja - kas ir sieviete, kuras foto pirms gada aplidoja visu pasauli?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Indiešu izcelsmes stjuarte Naidi Čaphekara gulēja nekustīga Zaventemas starptautiskās lidostas izlidošanas zālē Briselē, viņa baidījās pakustēties, tikko bija nogranduši divi sprādzieni.

Šī sieviete kļuva par Briseles asiņaino teroraktu seju, šodien aprit gads kopš traģiskajiem notikumiem. Pirmajā no tiem divi islāmistu pašnāvnieki uzspridzinājās Zaventemas starptautiskās lidostas izlidošanas zālē, bet otrs terorakts pēcāk notika Briseles metro. Atbildību par šiem uzbrukumiem, kuros dzīvību zaudēja 35 cilvēki, bet ievainoti tika vairāk nekā 300, uzņēmās grupējums «Islāma valsts».

Šo fotogrāfiju vēlāk pārpirka starptautiskas fotoaģentūras visā pasaulē, fotogrāfijā summējās asiņaino uzbrukumu šausmas un traģiskums.

Naidi Čaphekara ir stjuarte, liktenīgajā dienā viņa gatavojās lidot uz Ņuarku Ņūdžersijā. Iepriekšējā dienā viņa bija ieradusies Briselē no Mumbajas.

«Es redzēju pirmo pašnāvnieka teroraktu, bet tajā mirklī vēl nesapratu, kas notiek,» sieviete pastāstījusi CNN. Viņa tūlīt esot gribējusi sniegt palīdzību cietušajiem, bet kolēģe viņu atrunājusi, viņas seja bija asinīs.

«Pūlis sāka skriet visos virzienos.Tie, kuri nespēja atrast izeju, skrēja mums virsū, visur bija dzirdami kliedzieni, raudas».Tad sekoja otrs sprādziens.

Sprādziena vilnis aizmeta 41 gadu veco sievieti dažus metrus uz priekšu. «Es nokritu uz ceļiem un saļimu, man pakausī bija brūce.»

«Es centos pakustēties, bet nespēju, trauma bija pārāk smaga. Mēģināju kaut ko saskatīt, bet visu klāja dūmi. Es nespēju pakustēties.»

Sieviete bija klāta asinīm, smagi apdegusi, viņai bija savainotas kājas. Cenšoties apturēt kājas asiņošanu, Naidi sniedza atbalstu citiem izdzīvojušajiem. Pēc divām stundām viņa jau bija slimnīcā Antrverpenē.

Fotogrāfija, kas apceļoja visas pasaules fotoaģentūras, deva cerību sievietes radiniekiem, ka viņa ir dzīva. Atmiņa atgriezās tikai 18.aprīlī...Pirms tam viņa nezināja, kas viņa ir.

Šobrīd Naidi atguvusi 70% teroraktā zaudētās veselības, viņa gatavojas atsākt darbu savā profesijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu