Foto: Pie Saeimas piketē «par cilvēcīgu cirku» (210)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars

Ceturtdienas rītā vairākas dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijas pie Saeimas rīkoja protesta akciju «Par cilvēcīgu cirku», aģentūru LETA informēja dzīvnieku aizsardzības organizācijas «Dzīvnieku brīvība» pārstāvji.

Akcijas mērķis bija paust atbalstu likuma grozījumiem, kas aizliegtu izmantot savvaļas dzīvniekus cirka izrādēs Latvijā.

Sabiedriskās vides un dzīvnieku aizsardzības organizācijas aicināja ikvienu, kam rūp dzīvnieku aizsardzība, piedalīties piketā pie Saeimas, lai paustu atbalstu grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas nosaka savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirkos Latvijā. Uz piketu aicina vides un dzīvnieku aizsardzības organizācijas «Dzīvnieku brīvība», «Pasaules dabas fonds», «Zemes draugi», «Dzīvnieku draugs», «Ulubele», «DzīvniekuPolicija.lv», «Juglas dzīvnieku aizsardzības grupa», «homo ecos:», «Zaļā brīvība» un citas.

Organizācijas «Dzīvnieku brīvība» pārstāvji atgādina, ka likumprojektu par savvaļas sugu dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirkos Latvijā pēc Dzīvnieku aizsardzības un labturības konsultatīvās padomes sēdes lēmuma pērn izstrādāja ekspertu darba grupa, kurā piedalījās pārstāvji no vairākām ministrijām, kompetentajām valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, kā arī neatkarīgi dzīvnieku speciālisti un veterinārārsti.

Ekspertu darba grupas izstrādātie grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā šobrīd tiek skatīti Saeimā, taču Saeimas Tautsaimniecības komisija 21.marta sēdē neatbalstīja likumprojekta tālāku virzību. Līdz ar to turpmāka likumprojekta skatīšana ir pilnībā atkarīga no Saeimas deputātu balsojuma 30.martā, uzsvēra «Dzīvnieku brīvības» vadītājs Aivars Andersons.

Kā vēstīts, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija neatbalstīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz savvaļas dzīvnieku izmantošanas aizliegumu cirka izrādēs.

Pirms komisijas sēdes pie Saeimas vairāki cilvēki piketēja pret aizliegumu izmantot dzīvniekus cirka izrādēs. Viņi arī dalīja garāmgājējiem skrejlapas, kurās aicināts atbalstīt cirku un parakstīt iniciatīvu portālā «manabalss.lv» par cirku ar dzīvniekiem.

Savukārt vakar «Dzīvnieku brīvība» Saeimā iesniedza vairāk nekā 26 000 cilvēku parakstus petīcijā «Par cilvēcīgu cirku», kas aicina izbeigt dzīvnieku izmantošanu cirkā.

Daudzās Eiropas valstīs savvaļas sugu dzīvnieku izmantošana cirkā jau ir aizliegta. Latvijas cirkos nav pastāvīgi izmitinātu savvaļas sugu dzīvnieku. Visi savvaļas sugu dzīvnieki, kas tiek izmantoti cirka izrādēs Latvijā, tiek ievesti ar ceļojošiem cirkiem no citām valstīm.

Komentāri (210)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu