Polija apsūdz Krievijas dispečerus Smoļenskas aviokatastrofas izprovocēšanā (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

2010.gada Smoļenskas aviokatastrofas lietā izvirzītas jaunas apsūdzības Krievijas aviodispečeriem un kādai «trešajai personai», kas Polijas prezidenta Leha Kačiņska lidmašīnas avārijas brīdī atradušies kontroltornī, paziņoja Polijas ģenerālprokurora vietnieks Mareks Poščeneks.

Ģenerālprokuratūra jaunās apsūdzības izvirzījusi Krievijas aviodispečeriem, kas 2010.gada 10.aprīlī kontrolējuši lidmašīnas «Tu-154», kurā atradās Kačiņskis un viņu pavadījušie cilvēki, lidojumu.

Dispečeri, kā arī nezināma «trešā persona» tīši izprovocējuši Polijas valdības lainera katastrofu, uzskata Polijas likumsargi.

«Kā agrāko, tā nesen izmeklēšanas gaitā iegūto datu analīze ļāvusi prokuroriem noformulēt jaunas apsūdzības pret aviodispečeriem Krievijas pilsoņiem, kā arī trešo personu, kas atradās kontroltornī, kuru darbības, tīši provocējot katastrofu, noveda pie gaisa kuģa bojāejas, kā rezultātā dzīvību zaudēja daudzi cilvēki,» preses konferencē Varšavā pavēstīja Poščeneks.

Ģenerālprokuratūra vērsusies pie Krievijas varasiestādēm ar lūgumu sniegt tiesisko palīdzību, lai Polijas izmeklētāji varētu nopratināt aviodispečerus, sacīja Poščeneks.

Smoļenskas aviokatastrofa notika 2010.gada 10.aprīlī. Avārijā gāja bojā visi 96 lidmašīnā esošie cilvēki, arī Polijas prezidents Lehs Kačiņskis un daudzas citas augsta ranga Polijas amatpersonas.

Polijas labējā spārna politiķi uzskata, ka aviokatastrofa nebija negadījums, neraugoties uz to, ka Polijas un Krievijas izmeklētāji atzinuši, ka tā notika pilota kļūdas, slikto laikapstākļu un sliktās gaisa satiksmes kontroles rezultātā.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu