«Rubenes» florbolistes ceturto sezonu pēc kārtas kļūst par Latvijas čempionēm (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

«Rubenes» florbolistes sestdien «Arēnā Rīga», kur norisinās «Elvi florbola līgas» izšķirošās spēles par medaļām, sīvā cīņā ar 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) uzvarēja NDD komandu, ceturto gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempionēm.

«Rubenes» komanda Latvijas čempionātā triumfēja desmito reizi, kamēr šīs komandas pieredzējusī spēlētāja Baiba Juruša valsts čempionāta finālā spēlēja 13.reizi karjerā.

Uzvarētājām divus vārtus guva spēlējošā trenere Zeltīte Bankava, kura 15.minūtē atklāja rezultātu, bet pamatlaika pēdējā minūtē noņēma spriedzi šajā mačā, vairākumā gūstot ceturtos «Rubenes» vārtus. Tāpat valsts čempionēm izcēlās Liene Adamane un Zane Ziedone.

Pēc otrā perioda «Rubene» bija vadībā ar 3:0, taču NDD, kas otro gadu pēc kārtas ieguva sudraba medaļas, nepadevās un vienus vārtus pēc Gunitas Kārkliņas metiena 46.minūtē atguva. Intrigu spēlē atgrieza Santa Torstere, kura pēc Kārkliņas piespēles 55.minūtē rezultātu samazināja līdz minimumam.

Iespējas izglābties NDD samazinājās pēc Santas Mucenieces pārkāpuma, atstājot komandu mazākumā, bet to izmantoja pretinieces, panākot 4:2.

Par labāko šajā mačā uzvarētājām atzina Zeltīti Bankavu, bet NDD komandā labākās balva tika Kārkliņai.

Regulārajā turnīrā abas komandas ieņēma pirmās divas vietas, kamēr «play-off» «Rubene» pusfinālā ar 3-0 pārspēja «Ķekavas Bulldogs» komandu, bet NND ar tādu pašu rezultātu pieveica «Ķekavu».

Abas komandas finālā tikās arī pērn, uzvaru ar 6:1 izcīnot «Rubenei».

NND aizvadīja tikai savu otro sezonu Latvijas spēcīgākajā līgā.

LETA jau ziņoja, ka piektdien Latvijas čempionātā tika sadalītas bronzas medaļas, kur «Ķekava» dramatiskā cīņā ar 8:6 pieveica «Ķekavas Bulldogs». Šai komandai pie valsts meistarsacīkšu godalgām izdevies tikt jau septīto sezonu pēc kārtas.

Sestdien tiks noskaidroti medaļu ieguvēji arī «Elvi florbola līgā» vīriešiem. Vispirms plkst.16.30 par bronzu spēkosies Stalbes «Pārgaujas» un «Valmieras» komandas, bet vakara kulminācija būs plkst.19.45, kad cīņā par zeltu nūjas krustos pērnās sezonas čempione «Lielvārde»/«FatPipe» un šīs sezonas regulārā turnīra spēcīgākā komanda «Triobet»/«Ulbroka». Cīņu par zeltu tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 7.kanālā.

«Elvi florbola līgas» fināls «Arēnā Rīga» norisinās otro gadu pēc kārtas. Pērn decembrī šeit tika uzņemts pasaules čempionāts vīriem, kurā Latvijas izlase palika desmitajā vietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu