Foto: Rīgā sāk filmēt Latvijas simtgadei veltītu komēdiju (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts

Pirmdien, 10. aprīlī, vairākās Rīgas vietās sākās režisores Annas Vidulejas komēdijas «Homo Novus» filmēšana. Pēc Anšlava Eglīša romāna motīviem veidotā filma top studijā «Film Angels Productions» un ir viena no sešām spēlfilmām Nacionālā Kino centra programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei». Plānots, ka «Homo Novus» uz ekrāniem nonāks īsi pirms valsts lielās jubilejas, 2018. gada rudenī, portālu «Apollo» informē filmas producenti.

«Filmas darbība notiek pagājušajā gadsimtā, starpkaru posmā – Latvijas brīvvalstī, cerību un ideju laikā. Dinamiska notikumu vērpete savijas ap filmas centrālo varoni, ļaujot mums līdz ar viņu iepazīt krāsaino un atraktīvo tālaika sabiedrību, ieraudzīt varoņa personīgo un profesionālo izaugsmi, vērot attiecību nianses starp filmas varoņiem un iespējamo mīlestības parādīšanos. Mēs, filmas autori, vēlamies nokļūt šajā gaismas un mākslas piepildītajā laikā - strādājam pie vides un tēlu patiesām niansēm, bet dokumentālu vēsturisko patiesību nesolām. Veidojam sapni par nākotni,» atklāj filmas režisore un scenārija autore Anna Viduleja.

Galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, kurš, līdzīgi kā filmas galvenais varonis, vēl tikai uzsāk savu ceļu uz Latvijas kino mākslas virsotni. Lomās - Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi.

Pirmais filmēšanas periods plānots līdz aprīļa beigām, pēc tam filmas uzņemšana atsāksies jūnijā. Filmu finansiāli atbalsta Nacionālais Kino centrs.

Filmu programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» top pavisam 16 pilnmetrāžas filmas (sešas spēlfilmas, astoņas dokumentālās filmas un divas animācijas), un pirmā pirmizrāde jau 2017. gada augustā.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu