Lietuvā aiztur Latvijas pilsoni, kurš Sīrijas bēgļiem «palīdzējis bēgt» uz Rietumeiropu (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 15min/Scanpix

Lietuvas robežsargi netālu no Polijas robežas aizturējuši Latvijas pilsoni, kas automobilī mēģinājis pārvest uz Rietumeiropu divus sīriešus, tēvu un dēlu, kuri bija lūguši patvērumu Latvijā.

Aizturētajam autovadītājam draud kriminālatbildība, bet Sīrijas pilsoņi tiks nogādāti atpakaļ Latvijā.

36 gadus vecā Latvijas pilsoņa vadīto automobili «Audi A6» ar Latvijas numura zīmēm Kalvarijas iecirkņa robežsargi otrdien aizturēja uz ceļa Marijampole-Suvalki. Autovadītāja dokumenti bija kārtībā, un robežsargiem pret viņu nebūtu pretenziju, bet pēc sazināšanās ar Latvijas kolēģiem noskaidrojās, ka viņa pasažieri - 40 gadus vecais tēvs un viņa nepilngadīgais dēls - ir Sīrijas pilsoņi, kas lūguši patvērumu Latvijā.

Sīriešiem nebija tiesību atstāt Latviju, kamēr nav izskatīts viņu lūgums par patvēruma piešķiršanu.

Savukārt Latvijas pilsoņa rīcība šai gadījumā tiek traktēta kā nelikumīga cilvēku nogādāšana pāri valsts robežām. Viņam draud naudas sods vai arests, vai brīvības atņemšana uz laiku līdz sešiem gadiem. Kā norāda portāls «Delfi.lt», Lietuvas Valsts robežapsardzes dienests par to sācis pirmstiesas izmeklēšanu.

Sīrijas pilsoņi trešdienas pēcpusdienā tiks nogādāti līdz Latvijas robežai, kur viņus paredzēts nodot Latvijas amatpersonām. Latvijas pilsoņa automašīna «Audi A6» atrodas Kalvarijas robežkontroles punktā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu