Foto: Pasniegtas Latvijas Literatūras gada balvas 2017 (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

Mūzikas namā «Daile» notikušajā Latvijas Literatūras gada balvas 2017 pasniegšanas pasākuma ekspertu komisijas gala balsojumā par «LALIGABAS» balvas ieguvēju nominācijā «Labākais dzejas krājums» atzīts Jura Kronberga dzejoļu krājums «Uz balkona / bet ja visu lai...», kas nācis klajā apgādā «Dienas Grāmata».

Par labāko oriģināldarbu bērniem atzīts Ulda Ausekļa «Kaķēns margrietiņās», ko izdevis apgāds «Lauku Avīze», bet kā labākais prozas darbs novērtēts Janas Egles darbs «Gaismā», ko arī izdevis apgāds «Lauku Avīze».

Savukārt nominācijā «Labākais ārvalstu literatūras tulkojums» triumfēja Zigurda Skābarža tulkotais Ērvina Velša romāns «Porno» , ko izdevis apgāds «Dienas Grāmata», bet par daudzsološāko pieteikumu Latvijas rakstniecībā tika atzīts Jāņa Tomaša dzejas krājums «Melnie darba cimdi», kas nācis klajā apgādā «Pētergailis».

Laureātiem tika pasniegtas dizaina studijas «MĀJO» veidotās «LALIGABAS» lampas, kā arī piešķirtas naudas balvas 1500 eiro apmērā.

«LALIGABAS» speciālbalva tika pasniegta Anitai Rožkalnei, kas veikusi nozīmīgu ieguldījumu literatūrpētniecībā radot darbu «Kārļa Zariņa burvju aplis». Tāpat pasākumā tika sumināts šā gada Mūža balvas laureāts - dzejnieks un tulkotājs Uldis Bērziņš, kura vārds ierakstīts Latvijas kultūras kanonā. Balva piešķirta par izcilu ieguldījumu Latvijas rakstniecībā un Latvijas kultūrvides un valodas bagātināšanā ar nozīmīgiem pasaules kultūrtekstiem.

Pasākuma laikā Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs, Eiropas Savienības Literatūras balvas Latvijas nacionālās žūrijas priekšsēdētājs Arno Jundze sveica Eiropas Savienības Literatūras balvas laureātu no Latvijas - rakstnieku Osvaldu Zebri, kas apbalvots par romānu «Gaiļu kalna ēnā».

Gundegas Repšes romāns «Bogene» izpelnījās grāmatu tīkla «Jānis Roze» atzinību kā pirktākais Latvijas Literatūras gada balvai nominētais darbs.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu