Latvijas «Eirovīzijas» pārstāvji aktīvi gatavojas dziesmu konkursam (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/trianapark/

No 9. līdz 13. maijam Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notiks «Eirovīzijas» dziesmu konkurss, kurā Latviju pārstāvēs grupa «Triana Park». Lai gan atbildīgākais darbs vēl tikai priekšā, arī sagatavošanās process grupai ir saspringts, portālu «Apollo» informēja Latvijas Televīzija.

Pirms došanās uz «Eirovīzijas» konkursu dažādās pasaules vietās notiek saviesīgi pasākumi, kur savā starpā tiekas mūziķi, žurnālisti un citi industrijas ļaudis. Latviešu grupa paspējusi paviesoties šādās pieņemšanās Londonā, Madridē un Telavivā.

Taču aktīvākā gatavošanās notiek mājās – no jauna tiek veidoti tērpi, skatuves uzstādījums un dekorācijas, programmētas video projekcijas, kā arī gaismu šovs.

«Sagatavošanās ir traks process, tomēr pirms tam morāli bijām gatavi, ka būs ļoti intensīvs darbs pie visa, kas notiks uz skatuves! Uzreiz pēc «Supernovas» sākās gatavošanās - komandas komplektācija, loģistika, gaismu un projekciju plānošana, tērpu modificēšana un video filmēšana. Viss notika ļoti ātri un neticas, ka konkursa diena jau ir tepat,» stāsta Agnese Rakovska.

Šogad arī valsts vizītkarte grupai jāveido pašu spēkiem – tas jau ir izdarīts. Tāpat nofilmēts arī dziesmas video klips. Savukārt daļa no mantām – mūzikas instrumenti un A. Rakovskas tērpi ar vēstniecības transportu nogādāti Kijevā.

«Triana Park» ar dziesmu «Line» Kijevā uzstāsies «Eirovīzijas» pirmajā pusfinālā, kas notiks 9. maijā. Grupai piešķirts 18. kārtas numurs.

Latvijai tajā būs jākonkurē ar Zviedrijas, Gruzijas, Austrālijas, Albānijas, Beļģijas, Melnkalnes, Somijas, Azerbaidžānas, Portugāles, Grieķijas, Polijas, Moldovas, Islandes, Čehijas, Kipras, Armēnijas un Slovēnijas pārstāvjiem.

Abus pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1.

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa fināls notiek Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, jo pērn Stokholmā notikušajā konkursa finālā uzvarēja dziedātāja Džamala no Ukrainas.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu