Dimiters: Mēs dzīvojam briesmīgāk nekā padomju gados (1197)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Dziesminieks un Krusta skolas dibinātājs Kaspars Dimiters, kurš 1. maijā nosvinēja savu 60. dzimšanas dienu, Latvijas simtgades gaidās atzinis, ka neredz iemeslu valsts svinībām.

Dimiters, kurš allaž bijis konservatīvs un atbalstījis nacionālās vērtības, sarunā ar izdevumu «Kas Jauns» atklājis, ka bez valsts simboliem Latvijai nekā cita vairs nav.

«Nu, kāda gan mums ir valsts? Karogs un himna? Bet vairāk jau nekā mums nav! Mēs jau vairāk neko nenosakām. Tad ko mēs vēlamies svinēt - padomju laikus,» savos uzskatos dalās 1. maija jubilārs.

Pretrunīgi vērtētais dziesminieks neesot aizmirsis «visus naivos, bērnišķīgos ideālus, kādi mums bija, dzīvojot, piedodiet, ne tik briesmīgajos laikos, kādi ir šie».

Dimiters, kurš pirms 30 gadiem pievērsās kristietībai, nonācis pie atziņas, ka ir «kādi citi spārni, kas ceļ pāri politikai un laicīgām lietām», un uz tiem arī viņš paļaujas.

Kaspars dzimis aktieru Vijas Artmanes un Artūra Dimitera ģimenē. Precējies ar Līgu Dimiteri un ir divu bērnu – Jēkaba un Stefana Ezras – tēvs.

Komentāri (1197)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu