«Apskrien Latviju» sestā diena: Skrējējs Dins šķērsojis 43 Latvijas novadus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arhitekts un garo distanču skrējējs Dins Vecāns  projekta «Apskrien Latviju» ietvaros veic 18 dienu izturības skrējienu apkārt Latvijai, šķērsojot 43 Latvijas novadus, portālam «Apollo» atklāja projekta koordinatore.

18.maijā šis skrējiens sākās Rīgā pie Brīvības pieminekļa un 24. maijā jau rit projekta sestā diena. Dinam pirmajā dienā piebiedrojās un viņu pavadīja arī citi skrējēji.

Jau pirmajā dienā skrējēji piedzīvoja gan dažādus fiziskus šķēršļus, gan zīmi «Salacgrīva 36», domājot, ka jāskrien vēl tikai 18 km (brīdī, kad noskrieti 100 km). Dins pārtrauca skrējienu un brauca ciemos pie Limbažu novada jauniešiem, kuri viņu laipni uzņēma un parūpējās par viņu. Nākamajā rītā Dins ar komandu brauca atpakaļ uz vietu, kur iepriekšējā vakarā bija pārtraucis skrējienu un turpināja to no šīs vietas.

Noderīgākā aplikācija Dinam šobrīd ir «Mapon», jo tā neļāva apmaldīties. Kad komanda redz kad Dins ir nogriezies nepareizi, Dinam uzreiz zvana draugi, jo projekta piektajā dienā izveidojās situācija, ka nācās diezgan lielu gabalu skriet atpakaļ.

Jau trešajā dienā izveidojās 40 kilometru nobīde no paredzētā maršruta. Šo problēmu komanda mēģina risināt, plānojot, kā atgūt iekavētos kilometrus. Dins izlēma, ka dienā veiks 75-80 kilometrus, skatoties pēc pašsajūtas nevis pēc tā, kā bija sadalījuši kilometrus sākumā.

Vislielākais prieks ir par to, ka Dinam šo dienu laikā pievienojās dažāda vecuma un cilvēki, no dažādiem Latvijas novadiem.

šeit

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu