Filmas «Dvēseļu putenis» masu skata uzņemšana Vecrīgā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar masu ainas uzņemšanu svētdien, 4. jūnijā, noslēdzās filmas «Dvēseļu putenis» pirmā posma filmēšana - masu aina uzņemta Vecrīgā, Mazajā Pils ielā, un tajā attēloti 1915. gada vasaras notikumi, kad uz tālāku apmācību Mīlgrāvī tika nosūtīts pirmais latviešu brīvprātīgo ešelons.

«Dvēseļu putenis» filmēšana tika sākta ar strēlnieku iesaukšanas ainām, jauniesaukto fotografēšanos un skolas balles ainām Rīgas Latviešu biedrības namā. Tāpat biedrības namā tika uzņemtas Romāna un filmas galvenā varoņa Artūra un viņa mīlestības Mirdzas pirmās attiecību ainas.

Filmas galvenajās lomās iejūtas aktieri Vilis Daudziņš, Ivars Krasts un Gatis Gāga, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, jaunais aktieris Jēkabs Reinis, Ieva Florence un citi.

«Dvēseļu puteni» uzņems kopumā četros posmos. Otrais filmēšanas posms notiks no septembra līdz oktobrim, bet trešo un ceturto posmu filmēs 2018. gada janvārī un maijā, bet filmas pirmizrāde paredzēta 2019. gada 11. novembrī.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu