Pērn pieaudzis iedzīvotāju vairākdienu braucienu skaits pa Latviju (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2015.gadu par 3,3% palielinājies iedzīvotāju vairākdienu braucienu skaits pa Latviju, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Latvijas iedzīvotāji pagājušajā gadā devās kopumā 3,1 miljonā vairākdienu vietējā tūrisma braucienos pa Latviju ar vismaz vienu nakšņošanu īrētā vai privātā naktsmītnē.

Visbiežākie braucienu mērķi bija radu un draugu apciemošana (57,1%) un atpūta (39,1%). Mazinājies republikas nozīmes pilsētu (Rīga, Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Valmiera vai Ventspils) īpatsvars kā galvenajam brauciena galamērķim - tās izvēlētas 31,8% braucienu (2015.gadā - 41%).

Vairākdienu vietējā tūrisma braucienos Latvijas iedzīvotāji pavadīja 7,2 miljonus nakšu, kas ir par 10,6% vairāk nekā 2015.gadā. Visvairāk jeb 83,8% nakšu pavadītas privātās naktsmītnēs (pie radiem un draugiem, vasarnīcās un citās bezmaksas naktsmītnēs). Vidējais brauciena ilgums pērn ir palielinājies par 0,2 diennaktīm, salīdzinot ar gadu iepriekš, sasniedzot 2,4 diennaktis.

Vidēji visīsākais brauciena ilgums (1,7 diennaktis) ir iedzīvotājiem vecumā no 45 līdz 54 gadiem, bet vidēji visilgākais (3,4 diennaktis) - iedzīvotājiem vecumā virs 65 gadiem.

Vairākdienu vietējā tūrisma braucienos Latvijas iedzīvotāji iztērēja 111,3 miljonus eiro, kas ir par 7,2% mazāk nekā gadu iepriekš. Braucienu izdevumu struktūrā vislielāko daļu veido transporta izdevumi uz/no galamērķa (35%), izdevumi kafejnīcās un restorānos (12,6%) un izdevumi par naktsmītnēm (12,5%). Pārējos izdevumos ietilpst kultūras un izklaides pasākumu apmeklēšana, iepirkšanās u.tml. Vidējie izdevumi braucienā pērn bija 36,2 eiro, kas ir par 4,2 eiro mazāk nekā 2015.gadā.

Tāpat statistikas pārvaldes dati liecina, ka pērn Latvijas iedzīvotāji devās 9,1 miljonā vienas dienas braucienos bez nakšņošanas pa Latviju, kas ir par 18,2% vairāk nekā 2015.gadā. Šajos braucienos kopējie izdevumi palielinājās par 26,3%, sasniedzot 217 miljonus eiro. Vidējie izdevumi vienas dienas braucienā pa Latviju bija 23,8 eiro, kas ir par 1,5 eiro vairāk nekā 2015.gadā.

 
Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu