Apceļo Latviju: Izjādes jūras krastā mierīgajā Zvejniekciemā (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Es pati esmu uzaugusi nelielā ciematiņā, netālu no Saulkrastiem. Šī puse – Saulkrasti, Zvejniekciems, Skulte mani vienmēr ir šarmējusi mierīgā dzīves ritma dēļ. Zvejniekciemu visbiežāk apciemoju vasarās, sestdienu agros rītos, kad vietējie iedzīvotāji tirdziņā izpārdod savas gardās, pašu rokām sarūpētās veltes. Šoreiz turp devos darba dienā, tādēļ tirgus apmeklējums man gāja secen, toties piepildīju sen lolotu sapni – devos izjādē ar zirgiem gar jūras krastu.

Zvejniekciems ir burvīgs, nekomerciāls galamērķis kā brīvdienās, tā darba dienās. Šeit ērti var nokļūt gan ar auto, gan vilcienu. Aktīvākie var, protams, mīties.

Tā kā šoreiz uz Zvejniekciemu nolēmu doties darba dienā, tirgus apmeklējums man gāja secen, toties piepildīju sen lolotu sapni – devos izjādē ar zirgiem gar jūras krastu. Manu sapni piepildīt palīdzēja Jātnieku Sporta kluba (JSK) «Jūras Zirgi» saimniecīte un trenere Inita un divas burvīgas meitenes, Raina un Elīza, kuras, starp citu, ir nolēmušas kļūt par reitterapeitēm.

Pašai nav liela pieredze jāšanā, tādēļ Raina bija mana pavadone. Man tika piešķirta mierīga zirgu dāma Junona, savukārt Elīza jāja ar Junonas pielūdzēju «Deep Purple» jeb vienkārši Purpuru.

Pieredzējuši jātnieki izjādēs var doties arī bez pavadoņiem, tāpat iepriekšēja pieredze noder tad, ja vēlaties doties kopā ar zirgu peldēt. Bet ja esiet tādi paši iesācēji kā es, tomēr izjādē vēlaties doties kopā ar draugiem, ir iespējamas grupu izjādes ar pavadoņiem līdz četriem cilvēkiem.

Zvejniekciems un izjāde ar zirgiem ir lieliska kombinācija. Tomēr, ja vieta vai aktivitāte jums nav pa prātam, es iesaku arī katru atsevišķi. Lai jums burvīga vasara, apceļojot Latviju!

TVNET un Apollo aicina vasarā apceļot Latviju

Labi ir tur, kur mūsu nav? Muļķības! Labi ir šeit un tagad! Tieši tāpēc TVNET un Apollo aicina tevi šovasar apceļot Latviju. Mēs stāstīsim un rādīsim savas īpašās Latvijas vietas, un aicinām tevi darīt to pašu, tādējādi veidojot mūsu kopīgo ceļvedi. Sūti mums savus stāstus un fotogrāfijas! TVNET un Apollo aicina - apceļosim Latviju!

Aicinām lasītājus sūtīt savus ekskursiju maršrutus un ceļojumu pieredzi uz epastu - celotajs@tvnet.lv

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu