Renārs Kaupers jūlijā no koncerta uz koncertu lidojis ar helikopteru (90)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

2. jūlijā no labdarības koncerta «Uzcel savu baznīcu!» grupas «Prāta Vētra» solists Renārs Kaupers (42) uz nākamo, fonda «1836» koncertu Vilces tautas namā, devies ar helikopteru, novērojis žurnāls «Privātā Dzīve».

Tā vietā, lai 70 kilometru lielo attālumu pieveiktu apmēram stundas laikā, viņš Vilcē nokļuva 20 minūtēs. «Esmu apsolījis šodien [2. jūlijā] uzstāties Vilcē. Koncertam jāsākas tagad, taču man apsolīja, ka sākums tiks mazliet pastiepts garumā,» pirms lidojuma komentēja Kaupers.

Kad Bruknas muižas pļavā nolaidies iespaidīgais lidaparāts, bērni ar vecākiem steigušies pie tā fotografēties, kāda no atvasēm pat paspējusi ierausties helikopterā, domājot, ka notiks bezmaksas vizināšana. Savukārt pats mūziķis sākumā kļūdaini ieņēmis pilota vietu.

Kā ziņots, «Uzcel savu baznīcu!» uzstājās māte un meita Ira un Rūta Dūdumas, dziedātājs un dzejnieks Lauris Valters, Renārs Kaupers, Aija Andrejeva, Marts Kristiāns Kalniņš, Olga Rajecka, Ainars Virga, Aivars Hermanis, Ralfs Eilands, Elza Rozentāle, Aija Vītoliņa, «Putnu balle», koris «Laiks» un citi.

Gan lielie, gan mazie apmeklētāji varēja radoši izpausties mākslinieces Elitas Patmalnieces radošajā darbnīcā. Kā neiztrūkstoša vērtība Bruknas muižas dārzā ir podnieka Evalda Vasilevska melnās keramikas cepļa atvēršana.

Stāsts par kopēji celtu baznīcu, priestera Andreja Mediņa iniciēts, piedzima 2012. gadā, kad pirmo reizi Latvijas mūziķi un citi radoši ļaudis nolēma palīdzēt Bruknas kopienas ļaudīm uzcelt savām rokām dievnamu. Tobrīd baznīcas ēkai tika likti pirmie pamatakmeņi un teju neticami, ka nu nams lepni slejas muižas teritorijā.

Komentāri (90)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu