1942. gadā pazudušu pāri atrod iesalušu Šveices ledājā (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Kādā kūstošā ledājā Šveices Alpos atrasts pirms 75 gadiem pazudis laulātais pāris – Marselīns un Fransīne Dumulīni. Abi pazuda pēc tam, kad gandrīz trīs kilometru augstumā virs jūras līmeņa devās apkopt savu govju ganāmpulku, vēsta izdevums «BBC».

Pārim bija septiņi bērni, kas neatmeta cerības atrast savus vecākus līdz pat šim brīdim.

Pāra jaunākā meita Marselīna Udrī-Dumolīna, kurai tagad ir 79 gadi, žurnālistiem teica, ka plāno saviem vecākiem sarīkot tādas bēres, kādas viņi ir pelnījuši.

«Mēs viņus meklējām visu mūsu dzīvi, un beidzot, pēc 75 gadiem, manī ir ieplūdis dziļš miers,» žurnālistiem teica Marselīna.

DNS testa rezultāti, kam jāapliecina mirstīgo atlieku identitāte, tiks paziņoti tuvākajā laikā.

Vietējā policija stāstīja, ka mirstīgās atliekas atrada slēpotāju pacēlāju kompānijas darbinieki pagājušajā nedēļā Canfleironas ledājā virs «Les Diablerets» slēpotāju kūrorta.

Kompānijas direktors Bernhards Čannens (Bernhard Tschannen) žurnālistiem atklāja, ka viņa darbinieki sākumā uzgāja divas mugursomas, grāmatu, pulksteni, skārda bļodas, stikla pudeli un apavus, bet vēlāk zem ledus tika atrasti arī sasaluši ķermeņi.

Visticamāk, laulātais pāris mira pēc tam, kad iekrita kādā ledāja plaisā.

«Ķermeņi atradās blakus viens otram un, spriežot pēc apģērba, tie ledāja plaisā bija iekrituši Otrā pasaules kara laikā,» teica Čannens.

Pāra meita atklāja, ka viņas māte bija skolotāja un kopā ar vīru – kurpnieku - ļoti reti devās šādos pārgājienos, jo lielāko dzīves daļu pavadīja rūpēs par saviem bērniem. Pēc vecāku pazušanas visi septiņi bērni tika aizsūtīti dzīvot pie dažādiem radiniekiem, un saikne starp viņiem pazuda.

«Bērēs es neplānoju vilkt melnas drēbes, drīzāk baltas, jo baltā krāsa simbolizē cerības, kuras es nekad neatmetu,» teica Marselīna.

Pēdējā laikā, pateicoties temperatūras svārstībām un ledus kušanai, Alpos arvien biežāk atrastas cilvēku mirstīgās atliekas, kas pazuduši jau gadu desmitiem.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu