Izrādās, ka Barona ielas daļa ar velo marķējumiem nav velojosla (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Galvaspilsētā pēc remonta uz Krišjāņa Barona ielas tās malās parādījās marķējumi, kuros attēlots velosipēds, radot diskusijas par to, ko tas īsti nozīmē.

«Tas, ka Barona ielai tagad ir dažādu krāsu flīzes un dažādu faktūru bruģis, patiesībā laikam nevienu īsti nemulsina, kā ir, tā ir, braucam kaut kā taisni. Lielāko satraukumu radījusi šī te piktogramma – velosipēds un divas bultiņas. Neviens īsti nezina, kas tas tāds esot, kam no tā labums, kam priekšroka, kam te jāuzmanās. To arī var redzēt, cilvēki tiešām šeit brauc diezgan jocīgi un apmulsuši. [..]

Šī te zīme uz šīs te josliņas ir rekomendējoša. Viņa vienkārši atgādina autovadītājiem, ka tev var parādīties velosipēds, un velosipēdistam atgādina, ka jābrauc pēc iespējas tuvāk ceļa labajai malai,» raidījumā «Zebra» skaidro Pauls Timrots.

Eksperts aicina gan autovadītājus, gan velosipēdistus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, braucot pa pilsētas ielām.

Kā zināms, kopumā Barona ielas brauktuves remontdarbi izmaksājuši 2,6 miljonus eiro, bet ietves atjaunošanas darbi - 900 000 eiro. 

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu