Prasa izvērtēt, vai Sudrabas kļūšana par parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju ir likumīga (178)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partiju «Vienotība» pametušais Saeimas deputātu piecinieks vērsies Parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā ar lūgumu izvērtēt, vai Ingunas Sudrabas (NSL) atrašanās «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā ir likumīga.

Īsi pēc Saeimas lēmuma atbalstīt Sudrabu izmeklēšanas komisijas vadītājas amatā deputāti Lolita Čigāne, Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ilze Viņķele ar iesniegumu vērsās Parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, prasot vērtēt, vai Sudrabas atrašanās minētajā amatā ir atbilstoša Parlamentārās izmeklēšanas komisijas likumam un Saeimas deputāta Ētikas kodeksam.

Deputāti norādīja, ka šis gadījums jāizvērtē, jo Sudraba tika minēta tā dēvētajās «oligarhu sarunās» saistībā ar «iespējamu trešās valsts prettiesisku ietekmi uz Latvijas Republikas politisko procesu».

Kā ziņots, par «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēta Sudraba. Viņas kandidatūru izvirzīja deputāts Igors Pimenovs (S). Viņš akcentēja, ka deputātei ir neatkarīgs raksturs, zināšanas un iemaņas. Deputāti arī iztaujāja abus kandidātus. Sudraba akcentēja, ka viņa iepriekš neko nezināja par «oligarhu sarunām». Par tām viņa uzzināja no publikācijām plašsaziņas līdzekļos.

Uz šo amatu kandidēja arī Andrejs Judins (V). Judinu atbalstīja divi deputāti, bet Sudrabu - četri parlamentārieši.

Saeima šodien apstiprināja «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu, un tajā darbosies Judins, Mārtiņš Šics (LRA), Pimenovs, Ritvars Jansons (VL-TB/LNNK), Sudraba un Ainārs Mežulis (ZZS).

Lemjot par komisijas sastāvu, Saeimas sēdē bija plašas debates par Sudrabas kandidatūru. Ņemot vērā, ka viņa ir minēta tā dēvētajās «oligarhu sarunās», nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotības» deputāti iebilda pret viņas apstiprināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijā.

Komentāri (178)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu